Business & Finance Τετάρτη 7/06/2023, 19:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερευνα: Απαισιόδοξοι οι εκατομμυριούχοι- Βλέπουν τη περιουσία τους να απειλείται 

Ερευνα: Απαισιόδοξοι οι εκατομμυριούχοι- Βλέπουν τη περιουσία τους να απειλείται 

Τους προηγούμενους μήνες οι εκατομμυριούχοι ένιωσαν σχετικά απαισιόδοξοι για την οικονομία και εντόπισαν αρκετές αντιληπτές απειλές για τον προσωπικό πλούτο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα εκατομμυριούχων του CNBC.

Οι συμμετέχοντες πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη τρέχουσα απειλή για τον πλούτο τους είναι το χρηματιστήριο, με το 60% να αναμένει ότι ο S&P 500 θα κινηθεί πτωτικά ή σχετικά σταθερά μέχρι το τέλος του 2023.

Στη δεύτερη θέση, οι ερωτηθέντες ανησυχούν επίσης για τη δυσλειτουργία της κυβέρνησης των ΗΠΑ και τον πληθωρισμό, με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να αναμένει ότι η οικονομία θα είναι πιο αδύναμη μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την έρευνα.

Μόνο το 7% των ερωτηθέντων είπε ότι οι υψηλοί φόροι ήταν η μεγαλύτερη απειλή για τον προσωπικό πλούτο.

Να σημειωθεί ότι στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 750 εύπορα άτομα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2023. Οι ερωτηθέντες είχαν επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία από 1 έως 5 εκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερα.

Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αποτελεί βασική ανησυχία

Ενώ ο πληθωρισμός συνεχίζει να μετριάζεται, πολλοί εύποροι Αμερικανοί εξακολουθούν να ανησυχούν για τις υψηλές τιμές.

Ένας σημαντικός αριθμός εκατομμυριούχων, ειδικά οι μεγαλύτεροι επενδυτές, πιστεύουν ότι θα χρειαστούν ένα έως πέντε χρόνια για να πέσει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2% της Fed, σύμφωνα με την έρευνα του CNBC. Εν τω μεταξύ, περίπου το 43% των εκατομμυριούχων σταθμίζει τις αλλαγές χαρτοφυλακίου ή σχεδιάζει να κάνει προσαρμογές λόγω του πληθωρισμού.

moneyreview.gr 

Elon Musk: Είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ερευνα: Ποια είναι η ηλικία του μέσου… δισεκατομμυριούχου

Τουρισμός πολυτελείας: Πώς η Ελλάδα μπαίνει στο bucket list των ultra rich

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News