Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 22:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφετείο των ΗΠΑ επικυρώνει τη διαταγή που υποχρεώνει την Apple να επιτρέπει πληρωμές τρίτων στο App Store

Εφετείο των ΗΠΑ επικυρώνει τη διαταγή που υποχρεώνει την Apple να επιτρέπει πληρωμές τρίτων στο App Store

Αμερικανικό εφετείο επικύρωσε τη Δευτέρα τη διαταγή του ομοσπονδιακού δικαστηρίου που αναγκάζει την Apple να αλλάξει τις πρακτικές πληρωμών στο App Store της.

Το 9ο Εφετείο των ΗΠΑ επικύρωσε μια διαταγή του 2021 σε μια υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που έφερε ο δημιουργός του «Fortnite» Epic Games, η οποία θα μπορούσε να απαιτήσει από την Apple να επιτρέψει στους προγραμματιστές να παρέχουν συνδέσμους και κουμπιά για επιλογές πληρωμών τρίτων εντός της εφαρμογής και να αποφύγουν την καταβολή προμηθειών πωλήσεων στην κατασκευάστρια εταιρεία iPhone.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν μικρή άνοδο στα 165,25 δολάρια.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Apple τηρεί τους αντιμονοπωλιακούς νόμους σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο», ανέφερε η Apple σε ανακοίνωσή της. «Διαφωνούμε με σεβασμό με την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη μία εναπομείνασα αξίωση βάσει της πολιτειακής νομοθεσίας και μελετάμε το ενδεχόμενο περαιτέρω επανεξέτασης».

Η Apple δεν είπε αν σκοπεύει να ασκήσει έφεση σε ανώτερο επίπεδο, στο 9ο Circuit ή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει προθεσμία 14 ημερών για να καταθέσει την έφεσή της με την εντολή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου να παραμένει σε αναστολή όσο θα εκκρεμούν τυχόν εφέσεις.

Η Epic δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ενώ στη δίκη οι περισσότεροι από τους ισχυρισμούς της Epic ότι η Apple παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους απορρίφθηκαν, ο δικαστής διαπίστωσε ότι η Apple παραβίασε τους νόμους περί αθέμιτου ανταγωνισμού της Καλιφόρνιας απαγορεύοντας στους προγραμματιστές να ενημερώνουν τους χρήστες για άλλους τρόπους πληρωμής.

Το εφετείο επικύρωσε τις εντολές του δικαστή της δίκης προς την Apple να αλλάξει αυτές τις πρακτικές.

«Το περιφερειακό δικαστήριο δεν υπέπεσε σε προφανές σφάλμα όταν διαπίστωσε ότι η Epic υπέστη ζημία για την οποία η χρηματική αποζημίωση θα είναι ανεπαρκής», έγραψε τη Δευτέρα το 9ο Circuit.

Σημειώνεται ότι η Apple έχει αναγκαστεί να ανοίξει τα συστήματα πληρωμών εντός εφαρμογών από τις αρχές ανταγωνισμού σε άλλες χώρες, όπως η Νότια Κορέα, η Ολλανδία και η Ιαπωνία.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Νέα γενιά καταναλωτών ψάχνει η Apple: Άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Ινδία

Apple: Υπηρεσία αποταμίευσης με επιτόκιο 4,15% – Σε συνεργασία με την Goldman Sachs

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS