Business & Finance Πέμπτη 13/04/2023, 07:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτόξευση στις πωλήσεις των προϊόντων της LVMH καθώς οι Κινέζοι στράφηκαν ξανά στην πολυτέλεια

Εκτόξευση στις πωλήσεις των προϊόντων της LVMH καθώς οι Κινέζοι στράφηκαν ξανά στην πολυτέλεια

Στα ύψη βρέθηκαν οι πωλήσεις της LVMH, καθώς οι Κινέζοι αγοραστές βγήκαν από τα lockdown και αγόρασαν είδη πολυτελείας από τον όμιλο που έχει μεταξύ άλλων στο χαρτοφυλάκιό του τον οίκο Louis Vuitton.

Οι οργανικές πωλήσεις προϊόντων στη μεγαλύτερη μονάδα μόδας και δερμάτινων ειδών του ομίλου αυξήθηκαν κατά 18% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με δήλωση της LVMH. Πρόκειται για σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές.

«Είδαμε σημαντική ανάκαμψη στην Ασία μετά την άρση των περιορισμών», ανέφερε η εταιρεία, όπως μεταδίδει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη σημείωσε επίσης ισχυρή ανάπτυξη εν μέσω σταθερής ζήτησης τόσο από ντόπιους πελάτες όσο και από τουρίστες. Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερή.

Οι μετοχές της LVMH έχουν ανακάμψει περισσότερο από 20% μέχρι στιγμής φέτος, καθώς η πτώση της ζήτησης στην Κίνα άρχισε να υποχωρεί. Η Ασία εξαιρουμένης της Ιαπωνίας αντιπροσώπευε το 30% των πωλήσεων το 2022, σε σύγκριση με το 35% το προηγούμενο έτος, καθώς τα αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της Covid-19 επιβάρυναν τη ζήτηση για τσάντες Christian Dior και δαχτυλίδια Tiffany.

Η μονάδα προαιρετικών καταναλωτικών ειδών του γαλλικού ομίλου πολυτελείας, η οποία περιλαμβάνει τον όμιλο καλλυντικών Sephora, αναπτύχθηκε κατά 28% το πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ όλων των τμημάτων.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Έκρηξη» στα είδη πολυτελείας: Πώς η Hermes ξεπέρασε τη Novartis

Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Αλλαγές στην κορυφή το 2023

Γιατί ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κοιτάζει προς την ινδική αγορά πολυτελείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS