Business & Finance Σάββατο 22/10/2022, 15:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Οικονόμου: Αποτελεσματικά και μετρημένα τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας

Γ. Οικονόμου: Αποτελεσματικά και μετρημένα τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας

«Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς. Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο. Από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάποια άμεση απόφαση. Παρατηρούμε, μετράμε, βλέπουμε. Προφανώς είναι κάτι που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν αποδείξει και σε άλλες δυσκολίες ότι δεν αντιδρούν σπασμωδικά, αλλά ταυτόχρονα δεν αδιαφορούν», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Σημείωσε δε, ότι «όταν έχουμε κάτι έτοιμο και συγκεκριμένο να πούμε, που θα έχει απόδοση, άμεσα θα ανακοινωθεί».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι παρεμβαίνει αποτελεσματικά: «Ζυγίζουμε τα πράγματα σωστά, σταθμίζουμε τις δυνατότητες. Δεν κλείνουμε τα μάτια, στον κόσμο κυκλοφορούμε, με τους επαγγελματίες συνομιλούμε συνέχεια. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πετρέλαιο κίνησης είναι ένα πρόβλημα όχι μόνο στον προσωπικό οικονομικό βίο, αλλά και στο σύνολο της αγοράς. Όταν είμαστε έτοιμοι, μετρημένα, αν υπάρχουν οι δυνατότητες, θα γίνει το καλύτερο που μπορεί να γίνει χωρίς αμφιβολία».

«Εφαρμόζουμε», τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΪ, ότι οι «πολιτικές ενίσχυσης για εκατομμύρια συμπολίτες μας. Είναι η δυναμική ανταπόκριση στην κρίση που επιμένει, έτσι ώστε να μείνει η κοινωνία όρθια και όταν με το καλό τα πράγματα στο διεθνές σκηνικό ηρεμήσουν να μπορούμε να εκκινήσουμε από πολύ καλύτερη κατάσταση. Βλέπουμε τι γίνεται παντού στον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη». Και συμπλήρωσε: «Είδαμε τι έγινε αυτό το διήμερο που δόθηκε μάχη στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρωταγωνίστησε. Δεν είναι μόνο οι προτάσεις του, που από το Μάρτιο είχε καταθέσει. Είναι και η πολλή δουλειά που έκανε σε επίπεδο διαπραγματεύσεων για να γεφυρωθούν χάσματα, έτσι ώστε να πλησιάσουμε ακόμη πιο κοντά στο να υπάρξει και ευρωπαϊκή στήριξη. Έχουμε αποδείξει ότι διαβάζουμε σωστά την εικόνα, πρωταγωνιστούμε με προτάσεις. Αποτελεσματικά και μετρημένα είναι τα όσα αποφασίζουμε για να στηρίξουμε την κοινωνία. Αυτό θα έχει διάρκεια και θα απαντά, φυσικά, σε καθετί που δυσκολεύει τον οικονομικό βίο των ανθρώπων». 

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι καλλιεργείται μία άποψη από ορισμένους ότι η κυβέρνηση δήθεν θα μπορούσε να κάνει παραπάνω και δεν τα κάνει, ότι υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες. «Αυτό είναι κορυφαία υποκρισία», τόνισε και υπογράμμισε: «η ανευθυνότητα, το ψέμα και η υποκρισία έχουν πολύ κοντά ποδάρια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση αυτή λέει καθαρές κουβέντες: Ό,τι δυνατότητα δημιουργεί η οικονομία μας, ό,τι περιθώριο υπάρχει, το αξιοποιεί για να στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας. Είναι ψέμα, μύθευμα, κατασκευή, ανευθυνότητα αυτή τη δύσκολη περίοδο να έρχεται ο καθένας και να λέει ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα που δεν γίνονται. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση την οποία δεν δημιουργήσαμε εδώ, μας ήρθε απέξω. Στο πλαίσιο αυτό, ό,τι δυνατότητα υπάρχει για να ανταποκριθούμε δημιουργικά και να στηρίξουμε τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις, αξιοποιείται. Ό,τι δυνατότητα υπάρχει και ό,τι δυνατότητα δημιουργείται είμαστε εκεί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό». 

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «όσο κι αν προσπαθεί και όσο κι αν επιμένει ο κ. Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία, με μυθεύματα, με κατασκευές, με προπαγάνδα, με απειλές, να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μας πανικοβάλλει, να μας τρομοκρατήσει, η πραγματικότητα είναι εδώ και αντιστέκεται επίμονα. Οι θέσεις του δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ανυπόστατοι και ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του». Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου η χώρα μας, «εξαιτίας της συνεπούς και σοφής επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αρχή της τετραετίας», έχει καταφέρει να κάνει αυτά που πρέπει «για να ανέβουμε πολλές πίστες γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά, να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε κάθε πρόκληση». 

«Εμείς δεν προκαλούμε», υπογράμμισε, «είμαστε παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης, αλλά απολύτως ανυποχώρητοι στα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είμαστε απολύτως ικανοί να διαχειριστούμε κάθε απειλή με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και θα  συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ψύχραιμοι, αποτελεσματικοί, ανυποχώρητοι».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News