ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass: Πέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για την πληρωμή

Power Pass: Πέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για την πληρωμή

Ήδη έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά για την αναδρομική επιδότηση στο ρεύμα για 1,9 εκατομμύρια δικαιούχους από τα 2,5 εκατ. φυσικών προσώπων που έχουν υποβάλλει αίτηση, και από αύριο αναμένεται να αρχίσει η καταβολή των ποσών στους λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους-καταναλωτές. 

1) Πότε πληρώνεται το Power Pass;

Aύριο θα αρχίσουν οι πληρωμές για 1,9 εκατ. δικαιούχους για τους οποίους τα εκκαθαριστικά ήδη έχουν εκδοθεί. Οι υπόλοιποι καταναλωτές από τα 2,5 εκατ. που έχουν κάνει αίτηση θα δουν αργότερα τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, καθώς οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για μερικές ημέρες ακόμα.

2) Πού μπορώ να ενημερωθώ για την εξέλιξη της αίτησης μου;  

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για την εξέλιξη της αίτησής τους στο email που έχουν δηλώσει ή μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet. 

3) Τι σημαίνουν τα μηνύματα που εμφανίζονται μέσα στην πλατφόρμα του Power Pass; 

«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.

«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Το μήνυμα αυτό σημαίνει πως η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα  και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή

«Εγκριθείσα»: Η τράπεζα έχει εκτελέσει  επιτυχώς την πληρωμή και συνεπώς ο δικαιούχος θα δει το ποσό  στο λογαριασμό του.

4) Tι ποσό θα λάβω; 

Τα ποσά που θα πιστωθούν στους  τραπεζικούς τους λογαριασμούς κυμαίνονται από 18 έως και 600 ευρώ. Το ποσό αντιστοιχεί στο 60% της επιβάρυνσης δηλαδή από το συνολικό ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής των 5 μηνών από Δεκέμβριο 2021 έως Μάιο 2022, αφού αφαιρεθεί το αντίστοιχο συνολικό ποσό των επιδοτήσεων. 

5) Τι πρέπει να κάνω για να πάρω και την επιδότηση τον Ιούνιο καθώς το μέτρο επεκτάθηκε;

Δεν χρειάζεται να γίνει κάποια επιπλέον αίτηση από τον καταναλωτή. Με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. 

Διαβάστε επίσης: 

Power Pass: Eπεκτείνεται και για τους λογαριασμούς του Ιουνίου – Ξεκινούν οι πληρωμές

Power Pass: Από την Παρασκευή οι πληρωμές – Στόχος να καταβληθούν σε μία δόση

Χρ. Σταϊκούρας: Στους λογαριασμούς έως τις 15 Ιουλίου τα χρήματα από το Power Pass

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News