Business & Finance Τρίτη 15/02/2022, 13:01 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα σου φαινόταν να συζητάς με έναν οικονομολόγο;

Πώς θα σου φαινόταν να συζητάς με έναν οικονομολόγο;

Πριν από είκοσι περίπου χρόνια η χώρα μας εντάχθηκε στην οικογένεια του Ευρώ. Το Ευρώ αποτελεί μια από τίς μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες προσπάθειες που έγιναν ποτέ στην Ευρώπη. Μετά από τόσα χρόνια, μια περίοδο αλματώδους ευμάρειας που την διαδέχθηκε μια περίοδος βαθύτατης κρίσης και μπροστά στις νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το κοινό νόμισμα είναι κρίσιμο να μάθουμε περισσότερα για αυτό.

Ήταν τελικά λάθος για την Ευρώπη η δημιουργία του κοινού νομίσματος; Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν πιο πλούσια/ πιο ενωμένη χωρίς το Ευρώ; Ποιος είναι ο απολογισμός για τη χώρα μας; Ζημιωθήκαμε από τη συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη; Τι θα γινόταν εάν το 2010, ή το 2015, είχαμε επιστρέψει στη δραχμή; Στο μέλλον η ελληνική οικονομία θα ορθοποδήσει καλύτερα με ή χωρίς το Ευρώ; Αλλάζει/ θα αλλάξει κάτι στην «αρχιτεκτονική» της Ευρωζώνης, στους δημοσιονομικούς κανόνες, στις κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη;

Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουμε στην 3η συνάντηση του προγράμματος «Ρώτα έναν Οικονομολόγο». Δεν θα κάνουμε ακόμη μια διάλεξη, αλλά μια συζήτηση! Καλεσμένος μας είναι ο Μάνος Ματσαγγάνης ο οποίος είναι καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Αν έχεις ερωτήσεις και απόψεις τις οποίες θα ήθελες να μοιραστείς με έναν ειδικό δήλωσε συμμετοχή στην εκδήλωσή μας! Έλα μαζί μας για να συζητήσουμε ανοιχτά για την οικονομία μας! Δήλωσε συμμετοχή στον σύνδεσμο esproject.gr/ask/matsaganis.

Το “Ρώτα έναν Οικονομολόγο” αποτελεί μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων όπου το κοινό απευθύνει άμεσα σε ένα άτομο ειδικό σε κάποιον τομέα της οικονομίας ερωτήσεις σε προκαθορισμένο θέμα. Η εκδήλωση δεν έχει τον χαρακτήρα παρουσίασης – διάλεξης, αλλά μιας ανοιχτής συζήτησης πάνω σε οικονομική θεματολογία την οποία ορίζουν τα συμμετέχοντα άτομα με τις ερωτήσεις τους. Απευθύνεται σε κοινό μη ειδικών στα οικονομικά. Για να διαβάσεις περισσότερα για το έργο μπες στο esproject.gr/ask. Το έργο «Ρώτα έναν οικονομολόγο» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το The E square project. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Πώς θα σου φαινόταν να συζητάς με έναν οικονομολόγο;-1

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News