Business & Finance Δευτέρα 31/01/2022, 12:37
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

FlyOver: Σε Άβαξ – Μytilineos το έργο των 373 εκατ. ευρώ

Μέσω ΣΔΙΤ

FlyOver: Σε Άβαξ – Μytilineos το έργο των 373 εκατ. ευρώ

Η κοινοπραξία Άβαξ – Mytilineos αναδείχθηκε ως προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή της νέας ανατολικής περιφερειακής οδού στη Θεσσαλονίκη -ένα έργο αξίας 373 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι γνωστό και ως FlyOver.

Το project θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Επόμενο βήμα είναι η συμβασιοποίηση και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών έως το τέλος του έτους.

Η Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης (FlyOver) θα είναι ένας νέος, εναέριος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος φιλοδοξεί να εξασφαλίσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης

Αναλυτικά, το έργο αφορά την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (ΥΤΛ, το λεγόμενο FlyOver), μήκους περίπου 13,5 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 4 χλμ. σε συνεχή γέφυρα, με τέσσερις λωρίδες. Δηλαδή δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση.

Στα στοιχεία του έργου περιλαμβάνονται, επίσης, εννέα ανισόπεδοι κόμβοι, οκτώ νέες γέφυρες και τρεις νέες σήραγγες.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι «η κατασκευή της μεγαλύτερης εναέριας οδού στην Ελλάδα θα αναβαθμίσει σημαντικά την εμπειρία της μετακίνησης των πολιτών, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους έναν ασφαλή και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υφυπουργός, Γιώργος Καραγιάννης, υπογράμμισε ότι «το FlyOver προσφέρει σύγχρονη και οριστική απάντηση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζοντας την οδική ασφάλεια». «Πρόκειται για ένα απαιτητικό, τεχνικά, έργο για το οποίο οι κάτοικοι θα είναι υπερήφανοι».

Υπενθυμίζεται ότι στην α’ φάση του διαγωνισμού είχαν προσέλθει και οι παρακάτω εταιρείες:

  • ΑΒΑΞ Α.Ε.
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  • ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
  • INTRAKAT Α.Ε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΓΟΣΕ: Αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι για τη σιδηροδρομική γραμμή Κορωπί-Λαύριο

Μετρό: «Πέφτουν» οι υπογραφές με τον Δήμο Αθηναίων για τη Γραμμή 4

Σε τροχιά κατάρρευσης το αρδευτικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News