ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρση μέτρων: Πότε θα επιστρέψει στην κανονικότητα η εστίαση και η οικονομία

Άρση μέτρων: Πότε θα επιστρέψει στην κανονικότητα η εστίαση και η οικονομία

Παρά το γεγονός πως οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες της πανδημίας δεν υποχωρούν – χθες είχαμε ξανά πολύ υψηλό αριθμό νεκρών και διασωληνωμένων – στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αισιόδοξοι πως ο μήνας που έρχεται θα είναι πολύ καλύτερος από τον Ιανουάριο και θα σηματοδοτήσει την άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΜR», εάν δεν αλλάξει κάτι προς το χειρότερο την εβδομάδα που μας έρχεται, τότε από τις 31 Ιανουαρίου θα δούμε άρση των μέτρων. Τούτον σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα στην εστίαση, που για έναν ακόμα μήνα είδε το τζίρο της να μειώνεται δραματικά.

Υπενθυμίζεται πως η άρση των μέτρων δεν θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους, που θα εξακολουθήσουν να μην έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους.

Από εκεί και πέρα η πλήρης λειτουργία της εστίασης σηματοδοτεί μία ευρύτερη επιστροφή της οικονομίας. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις πως το τέλος της Όμικρον, ίσως είναι το τέλος της πανδημίας και η μετατροπή του ιού σε ενδημικό, τότε η κυβέρνηση θα στρέψει αποκλειστικά το βλέμμα της στην ακρίβεια και την οικονομία, τομείς οι οποίοι θα κρίνουν εν πολλοίς και τις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Το γεγονός μάλιστα πως οι προβλέψεις λένε πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει περισσότερο από όσο αναμενόταν, ακυρώνει κάθε σενάριο πρόωρων εκλογών, τουλάχιστον έως το ερχόμενο φθινόπωρο.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News