Business & Finance Σάββατο 22/01/2022, 11:23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε λειτουργία τα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

Βήματα για το πρώτο βιώσιμο δίκτυο στην Ελλάδα

Σε λειτουργία τα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

Το «πράσινο» φως για την έναρξη της λειτουργίας των υδατοδρομίων σε Κέρκυρα και Παξούς έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά  την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιθεώρησης από την αρμόδια επιτροπή. 

Φορέας λειτουργίας είναι η μικτή εταιρεία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» με βασικούς εταίρους την Ελληνικά Υδατοδρόμια και τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ)

Ο πρόεδρος της Ελληνικά Υδατοδρόμια, Τάσος Γκόβας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, περιέγραψε το όραμα του για τη δημιουργία του πρώτου βιώσιμου δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, το οποίο θα απαρτίζεται από υδατοδρόμια σε Πάτρα, Διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Ερεικούσσα, Μαθράκι), Ιωάννινα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

«Είναι σαφές ότι η δραστηριοποίηση των υδροπλάνων θα αποτελέσει έργο πνοής, το οποίο θα αναζωογονήσει τις τοπικές οικονομίες, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων, συνεισφέροντας στην κάλυψη των μεταφορικών αναγκών τους» διαμήνυσε, στη συνέχεια.. 

Σύμφωνα με τον κ. Γκόβα, πέραν της Δυτικής Ελλάδας, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο στόχος δημιουργίας δικτύου Υδατοδρομίων στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις άλλες νησιωτικές, παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές».

«Μετά από πολλά χρόνια, γίνονται σήμερα τα πρώτα σταθερά βήματα για τη δημιουργία ενός δικτύου υδατοδρομίων στην πατρίδα μας. Η Κέρκυρα και οι Παξοί έχουν πλέον τις υποδομές για να υποδεχθούν πτήσεις υδροπλάνων και ευελπιστώ ότι εφόσον εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον, η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα ένα νέο ιπτάμενο μέσο μεταφοράς που ταιριάζει στη γεωγραφία της και θα συνεισφέρει καταλυτικά στον τουρισμό, την οικονομία, αλλά και στην εθνική συνοχή» σχολίασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος 

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί επίσης στα υδατοδρόμια Βόλου και Ρεθύμνου, όπου εκκρεμεί η κατασκευή των εγκαταστάσεων, όπως πλωτή προβλήτα, σημεία πρόσδεσης και κτήριο εξυπηρέτησης επιβατών.  

Την ίδια ώρα, δρομολογείται η συμμόρφωση της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου στην Πάτρα, ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία εξέτασης άλλων 25 αιτημάτων χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 20 αφορούν τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας (Σκύρος, Αλόννησος, Σκόπελος, Πάτμος και Τήνος). 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Υδροπλάνα: Προχωρούν οι διαδικασίες στον Άλιμο – Οι επόμενοι σταθμοί

Υδροπλάνα: Πιλοτικές πτήσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι νεωτέρας

Ποιο νησί αποκτά το πρώτο υδατοδρόμιο στις Κυκλάδες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News