Business & Finance Παρασκευή 15/10/2021, 13:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας 96,5 εκατ. Ευρωπαίοι – Τρίτη χειρότερη θέση για την Ελλάδα

Αρνητική πρωτιά για τη Ρουμανία

Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας 96,5 εκατ. Ευρωπαίοι – Τρίτη χειρότερη θέση για την Ελλάδα

Το τρίτο υψηλότερο ποσοστό κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού έχει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat.

Ειδικότερα, το 27,5% του ελληνικού πληθυσμού διατρέχει τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ένα ποσοστό το οποίο είναι χαμηλότερο μόνο έναντι της Ρουμανίας (35,8%) και της Βουλγαρίας (33,6%).

Αντίθετα, ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζεται στο 21,9% και στις χώρες της Ευρωζώνης στο 22%.

Bar chart: People (% of total population) at risk of poverty or social exclusion in EU countries, 2020

Συνολικά, στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. υπάρχουν 96,5 εκατ. άνθρωποι, οι οποίοι ζουν στο όριο τις φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Εξ αυτών, τα 75,3 εκατ. διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας, 27,6 εκατ. βιώνουν σημαντικές υλικές και κοινωνικές στερήσεις και 27,1 εκατ. ζουν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας (ημιαπασχόληση, ανεργία κ.α.).

Ταυτόχρονα, 5,9 εκατ. άτομα ή αλλιώς το 1,3% του συνολικού πληθυσμού αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τους κινδύνους φτώχειας, υλικών στερήσεων, κοινωνικής απομόνωσης και χαμηλής έντασης εργασίας.

Infographic: Number of people (millions) at risk of poverty or social exclusion in the EU, 2020,

Το μικρότερο πρόβλημα φτώχειας φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η Τσεχία (11,5%), ενώ ακολουθούν η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ιλλανδία, η Φινλανδία και η Αυστρία. Όσον αφορά τη Γερμανία, βρίσκεται ελαφρώς πάνω από τον μ.ο. της Ε.Ε. με 22,5%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News