Business & Finance Παρασκευή 25/06/2021, 22:37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΑΕ: «Αποκαλυπτήρια» για το υβριδικό μοντέλο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη

ΡΑΕ: «Αποκαλυπτήρια» για το υβριδικό μοντέλο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη

Διαδικτυακή ημερίδα για να παρουσιάσει το προκρινόμενο υβριδικό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Κρήτης κατά τη μεταβατική περίοδο 2021-2023, διοργανώνει σε συνεργασία με τους αρμόδιους Διαχειριστές/Φορείς, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. Η συγκεκριμένη περίοδος αφορά το χρονικό διάστημα μεταξύ της ολοκλήρωσης της διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου μέχρι την πλήρη διασύνδεση του νησιού με την ολοκλήρωση της γραμμής Κρήτης – Αττικής.

Ενόψει της ολοκλήρωσης της Φάσης Ι της διασύνδεσης της Κρήτης με το ΕΣΜΗΕ, η ΡΑΕ έθεσε στις 25 Μαΐου 2021 σε δημόσια διαβούλευση το προτεινόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο (high level design), με δύο εναλλακτικές προτάσεις εφαρμογής, προκειμένου για τη θέση σε εφαρμογή του υβριδικού μοντέλου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Κρήτης κατά τη μεταβατική περίοδο 2021-2023. Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της ως άνω διαβούλευσης αποφασίστηκε η εφαρμογή της δεύτερης εναλλακτικής επιλογής. 

Κατά την ημερίδα θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των βασικών στοιχείων εφαρμογής του υβριδικού μοντέλου λειτουργίας από τους θεσμικούς φορείς (ΕΧΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΑΠΕΕΠ) και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπροσώπους των Συμμετεχόντων στις ενεργειακές αγορές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν σχετικά ερωτήματα.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει στο link: https://attendee.gotowebinar.com/register/2988721509823779853

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News