Business & Finance Τετάρτη 23/06/2021, 22:14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Συνάντηση αύριο με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ

Χρ. Σταϊκούρας: Συνάντηση αύριο με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ

Συνάντηση θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κ. Werner Hoyer και τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, αρμόδιο για την Ελλάδα, κ. Christian Kettel Thomsen.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Μετά την ολοκλήρωσή της, στις 14.00, θα ακολουθήσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, η οποία και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Webex.

Υπενθυμίζεται ότι το ηγετικό κλιμάκιο της ΕΤΕπ πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα και αποτελείται από τον πρόεδρο της τράπεζας Werner Hoyer, τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ και υπεύθυνο για την Ελλάδα Christian Kettel Thomsen και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EFSI) Alain Godard και συμφώνησε επισήμως την παροχή υποστήριξης ύψους 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης στα νέα γραφεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Αθήνα, υπογράφηκε η πρώτη δόση ύψους 200 εκατ. ευρώ του δανείου της ΕΤΕπ από τον υπουργό Οικονομικών και διοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη και τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ Christian Kettel Thomsen, μαζί με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου. 

Παράλληλα δύο σημαντικές συμβάσεις για την προώθηση της «πράσινης» ενέργειας στη χώρα υπογράφηκαν σήμερα. Η πρώτη υπεγράφη μεταξύ ΕΤΕπ και ΔΕΗ για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας -και δίνει συνέχεια στην 57χρονη συνεργασία των δυο μερών. Η άλλη θα υπογραφεί αύριο το μεσημέρι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα αφορά στην προώθηση της δίκαιης μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, καθώς σβήνουν οι εγκατεστημένες εκεί λιγνιτικές μονάδες.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News