Business & Finance Σάββατο 22/05/2021, 20:19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φινλανδία: Η νέα ΥΠΟΙΚ δεσμεύεται σε σκληρή γραμμή για το κοινό χρέος της Ε.Ε.

Η Σαρίκ πρόκειται να αντικαταστήσει τον Μάτι Βανχάνεν στη θέση του ΥΠΟΙΚ

Φινλανδία: Η νέα ΥΠΟΙΚ δεσμεύεται σε σκληρή γραμμή για το κοινό χρέος της Ε.Ε.

Η επικεφαλής του Κόμματος του Κέντρου της ΦινλανδίαςΑνίκα Σαρίκο, υποσχέθηκε σήμερα Σάββατο να διατηρήσει μια σκληρή γραμμή στις Βρυξέλλες σε ό,τι αφορά το συλλογικό χρέος της Ε.Ε., όταν αναλάβει τα καθήκοντά της ως υπουργός Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα.

Η Σαρίκ πρόκειται να αντικαταστήσει τον Μάτι Βανχάνεν στη θέση του ΥΠΟΙΚ, σε μια μετάβαση που σχεδιάζεται εδώ και μήνες.

«Πιστεύω ότι έχουμε ήδη διαμορφώσει πολλές κατευθυντήριες γραμμές μαζί με τον Βανχάνεν όσο καιρό διετέλεσα επικεφαλής του κόμματός μου», ανέφερε στο Reuters, υπονοώντας ότι θα συνεχίσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική του προκατόχου της.

Η Φινλανδία είναι μια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν εκφράσει τον μεγαλύτερο σκεπτικισμό σε ό,τι αφορά τον κοινό δανεισμό.

Η Σαρίκο ανέφερε στο Reuters ότι όταν αναλάβει τον νέο της ρόλο θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στην ήδη εκφρασμένη θέση της Φινλανδίας ότι ο κοινός δανεισμός που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του σχέδιο ανάκαμψης θα πρέπει να είναι μια μεμονωμένη πολιτική, και να μην αποτελέσει μέρος των μελλοντικών προϋπολογισμών της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News