Business & Finance Δευτέρα 17/05/2021, 15:49
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδιωτικοποιήσεις: Το 2022 ο διαγωνισμός για Αττική Οδό – Όλο το χρονοδιάγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ

Απο το ΚΥΣΟΙΠ

Ιδιωτικοποιήσεις: Το 2022 ο διαγωνισμός για Αττική Οδό – Όλο το χρονοδιάγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ

Εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο ξεχωρίζει, όπως είναι εύλογο, η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, το συγκεκριμένο βήμα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Ιουνίου, προλειαίνοντας τον δρόμο για την κύρωση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή των Ελλήνων και την έναρξη των εργασιών.

Όσον αφορά την εμπορική αξιοποίηση της Αττικής Οδού, το νέο χρονοδιάγραμμα προβλέπει έναρξη του διαγωνισμού το α’ τρίμηνο του 2022.

Την ίδια ώρα, για την παραχώρηση του 65% της ΔΕΠΑ Υποδομών, οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται στις 15 Ιουλίου του 2021. Αντίθετα, για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας, έχει αποφασιστεί η αναστολή των δεσμευτικών προσφορών έως τουλάχιστον το γ’ τρίμηνο του 2021.

Για το μέλλον των ποσοστών σε ΕΥΔΑΠ (11,3%), ΕΥΑΘ (24%), ΕΛΠΕ (35%) και ΔΕΗ (17%), το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση το επικαιροποιημένο πρόγραμμα, θα προβεί σε αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης.

Τέλος, η πανδημία του κορωνοϊού αναβάλλει, όπως επιβεβαιώθηκε, τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του 30% των μετοχών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Δείτε ΕΔΩ το αναθεωρημένο πρόγραμμα

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News