Business & Finance Σάββατο 2/12/2023, 09:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κόκκινα δάνεια»: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια – Τη Δευτέρα η ψήφισή του

«Κόκκινα δάνεια»: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια – Τη Δευτέρα η ψήφισή του

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αργά το βράδυ και μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που είχε ξεκινήσει στις 9 το πρωί, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο, «Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία ευάλωτων-Ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας, επανεισαγωγή του Προγράμματος Ηρακλής και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Η ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, αφού προηγηθούν ονομαστικές ψηφοφορίες επί 4 άρθρων και μίας τροπολογίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα άρθρα αφορούν, μεταξύ άλλων, τον ακατάσχετο λογαριασμό των Servicers, την λειτουργία οργανισμών μη εποπτευόμενων από την Τράπεζα της Ελλάδος και η τροπολογία τη διάταξη που προβλέπει την εξαίρεση, από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των συναλλαγών του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι επί της αρχής του νομοσχεδίου, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Χθες, στο σύνολό τους οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης άσκησαν οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο μέτωπο του ιδιωτικού χρέους, ενώ παράλληλα παρουσίασαν με τη μορφή τροπολογιών ή προφορικών παρατηρήσεων διαφορετικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Είστε αντιπολίτευση σε ακραίας μορφής βέρτιγκο. Υπάρχει τυφλό κομματικό πάθος, πολιτικός ερασιτεχνισμός. Μια αντιπολίτευση σε σύγχυση», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Για «απελπιστικά μέτριο» νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ) και χαρακτήρισε ανακρίβεια τον ισχυρισμό που ακούστηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε τον νόμο Κατσέλη.

«Λύσεις δεν βλέπουμε. Προτάσεις ατελέσφορες, που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το οξύνουν περαιτέρω», σημείωσε λίγο μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης σε αντιπολίτευση: Είστε με τους δανειολήπτες ή με τους servicers;

ΤΑΙΠΕΔ: Απαλλάσσονται από αστική ευθύνη τα μέλη του ΔΣ – Οι εξαιρέσεις

Κομισόν: Πράσινο φως στον «Ηρακλή 3»

Κόκκινα δάνεια: Αυστηρότερος ο «Ηρακλής 3» – Τι σημαίνει για τις τράπεζες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News