Business & Finance Τρίτη 13/06/2023, 20:26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΡΓΑΝΗ: Αύξηση των εργαζομένων και των μέσων μηνιαίων αποδοχών τον Μάιο

ΕΡΓΑΝΗ: Αύξηση των εργαζομένων και των μέσων μηνιαίων αποδοχών τον Μάιο

Αυξημένος είναι ο αριθμός των μισθωτών τον Μάιο, όπως επίσης και ο ύψος των μέσων μηνιαίων αποδοχών, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με τη λήξη της περιόδου επικαιροποίησης των μισθών στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», για την αναπροσαρμογή των μισθών, σύμφωνα με το ύψος του κατώτατου μισθού (που ανέρχεται σήμερα στα 780 ευρώ), το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει για την πορεία της αγοράς εργασίας. Σύμφωνα με τα αντλούμενα στοιχεία από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», όπως παρουσιάζονται πιο κάτω, η αγορά εργασίας παρουσιάζει ενθαρρυντική ανάκαμψη, τόσο ως προς τον αριθμό εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση εργασίας, όσο και ως προς τις καταβαλλόμενες μέσες μηνιαίες μεικτές αποδοχές, ακόμα και σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ειδικότερα,

ΕΡΓΑΝΗ: Αύξηση των εργαζομένων και των μέσων μηνιαίων αποδοχών τον Μάιο-1

 

ΕΡΓΑΝΗ: Αύξηση των εργαζομένων και των μέσων μηνιαίων αποδοχών τον Μάιο-2

 

Κατόπιν αυτών, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, παρατηρείται σήμερα, σε σχέση ακόμα και με τα προ πανδημίας επίπεδα, αφενός μια σημαντική αύξηση των εργαζομένων με μισθωτή εξαρτημένη εργασία, κατά 405.032 εργαζόμενους, και αφετέρου μια σημαντική αύξηση των μέσων μηνιαίων αποδοχών, κατά ποσοστό 14%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News