Business & Finance Τετάρτη 12/04/2023, 17:37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Στις 13 Ιουνίου οι προσφορές για τη μαρίνα Mega Yacht στην Κέρκυρα 

ΤΑΙΠΕΔ: Στις 13 Ιουνίου οι προσφορές για τη μαρίνα Mega Yacht στην Κέρκυρα 

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 όρισε το ΤΑΙΠΕΔ ως ημέρα υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της της νέας μαρίνας mega yacht στην Κέρκυρα, καθώς δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το αντισταθμιστικό/ανταποδοτικό τέλος υπέρ του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. (ΟΛΚΕ). 

«Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία καθορίζεται το αντισταθμιστικό/ανταποδοτικό τέλος υπέρ του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. (ΟΛΚΕ) σε ποσοστό 2% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων του Υπο-Παραχωρησιούχου, υπό τους γενικούς περιορισμούς της ΕυρωπαΪκής Επιτροπής περί κρατικών ενισχύσεων. Συνεπεία των ανωτέρω, ορίζεται η Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 ως η ημέρα υποβολής δεσμευτικών προσφορών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Μάχη τεσσάρων για την παραχώρηση 

Υπενθυμίζεται πως στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ συμμετέχουν τέσσερα επενδυτικά σχήματα και συγκεκριμένα: Η ένωση εταιρειών AVAX – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, η ΤΕΚΑΛ, η D Marinas Hellas και η Lamda Marinas Investments. 

Το master plan του λιμένα Κέρκυρας περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας μη αξιοποιημένης μαρίνας μεγάλων σκαφών τύπου mega yacht, αντικαθιστώντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις επισκευής και συντήρησης μικρών σκαφών που βρίσκονται σήμερα στο δυτικό άκρο του λιμένα. Βρίσκεται στα δυτικά του υπάρχοντος εμπορικού λιμένα, σε γειτνίαση με τον σταθμό κρουαζιερόπλοιων σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από διεθνές αεροδρόμιο. 

Θεωρείται «γέφυρα» μεταξύ των ελληνικών και των λοιπών μεσογειακών προορισμών – διασυνδεδεμένη με εθνικά και διεθνή λιμάνια και περιοχές μεγάλης ζήτησης, συμπεριλαμβανομένου του Ιονίου, της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας και της νότιας Ιταλίας.

Με βάση το master plan φιλοδοξεί να φιλοξενεί σκάφη μήκους από 30 έως και 140 μέτρων και βυθίσματος έως και 5 m και να διαθέτει συνολικά περί τις 100 θέσεις. Η χερσαία ζώνη της έχει επιφάνεια 40 στρεμμάτων και μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία, πέραν των υποστηρικτικών της μαρίνας κτιρίων, και ξενοδοχείου, εμπορικού κέντρου και επιχειρήσεων εστίασης.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News