Business & Finance Τετάρτη 6/01/2021, 13:18
EUROSTAT

Πόσοι δεν έχουν επαρκή θέρμανση στο σπίτι

Πόσοι δεν έχουν επαρκή θέρμανση στο σπίτι

Υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου είναι το ποσοστό των Ελλήνων που δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά τις ανάγκες τους για θέρμανση. 

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, το 2019 το 17,9% των Ελλήνων δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για να θερμάνουν το σπίτι τους επαρκώς. Στο σύνολο της Ε.Ε. το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 6,9%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό στην κοινότητα είχε κορυφωθεί το 2012 (10,8%) και έκτοτε βαίνει μειούμενο. 

Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη σε χώρες των Βαλκανίων, της Βαλτικής, όπως και και σε εκείνες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κρίσης χρέους. Το υψηλότερο ποσοστό πολιτών, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για επαρκή θέρμανση στο σπίτι, καταγράφεται στη Βουλγαρία (30,1%). Ακολουθεί η Λιθουανία (26,7%), η Κύπρος (21%), η Πορτογαλία (18,9%) και η Ελλάδα. Στην έκτη θέση συναντάμε ακόμη μία χώρα του Νότου, την Ιταλία (11,1%). 

Πόσοι δεν έχουν επαρκή θέρμανση στο σπίτι-1

Στον αντίποδα τα χαμηλότερα ποσοστά (κοντά στο 2%) καταγράφονται στη Φινλανδία, την Αυστρία, τη Σουηδία, τη Σλοβενία, το Λουξεμβούργο, την Εσθονία και τη Γερμανία. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News