Business & Finance Τετάρτη 8/06/2022, 18:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 2,25 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Μπλε Κέδρος

Στα 2,25 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Μπλε Κέδρος

Ολοκληρώθηκε, σήμερα Τετάρτη, η Δημόσια Προσφορά της Μπλε Κέδρος με την Optima Bank που λειτουργεί ως συντονιστής κύριος ανάδοχος και σύμβουλος έκδοσης να ανακοινώνει ότι διατέθηκαν συνολικά 7.200.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας. 

Η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς ορίστηκε σε 2,25 ευρώ ανά Νέα Μετοχή. 

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία σχεδιάζει να αξιοποιήσει περί τα 8 εκατ. ευρώ από τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς για την ανέγερση ξενοδοχείου δυναμικότητας 117 δωματίων σε ιδιόκτητο κτίριο σταθμού αυτοκινήτων με κηρυγμένες διατηρητέες όψεις επί των οδών Δημητρακοπούλου και Φαλήρου στην περιοχή Μακρυγιάννη του Δήμου Αθηναίων. Το έργο της ανακατασκευής του κτιρίου αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια και ο προϋπολογισμός της επένδυσης, μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία του ξενοδοχείου, εκτιμάται σε 10 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη επένδυση θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τα έσοδα της Αύξησης και εν μέρει (περίπου 2 εκατ. ευρώ) με ίδια κεφάλαια της εταιρείας και με τραπεζικό δανεισμό. Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αδειοδότησης του. Σημειώνεται ότι, για τον ενδεχόμενο τραπεζικό δανεισμό δεν υπάρχει καμία συμφωνία με πιστωτικό ίδρυμα.

Ακόμη περί τα 7 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την ανέγερση τουριστικής μονάδας σε ιδιόκτητη παραλιακή έκταση περίπου 18 στρεμμάτων στον οικισμό Ξιφιά της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβάσιας. Το έργο αποτελείται από επιμέρους οικιστικά συγκροτήματα και ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων. Ο προϋπολογισμός του έργου, μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία της τουριστικής μονάδας, ανέρχεται σε 20 εκατ. ενώ το συνολικό χρονικό διάστημα υλοποίησής του εκτιμάται σε 36 μήνες. Η εν λόγω επένδυση θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τα έσοδα της Αύξησης (7 εκατ. ευρώ) και εν μέρει με ίδια κεφάλαια της εταιρείας και με τραπεζικό δανεισμό (13 εκατ. ευρώ). Και εδώ η εταιρεία σημειώνει ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία συμφωνία με πιστωτικό ίδρυμα για τον ενδεχόμενο τραπεζικό δανεισμό.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News