Business & Finance Σάββατο 14/05/2022, 15:46
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μασούτης: Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματκότητας

Μασούτης: Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματκότητας

«Θα συνεχίσουμε ως επιμελητήρια να διεκδικούμε παρεμβάσεις μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια, ώστε να δώσει λύσεις η πολιτεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Μασούτης στην κεντρική του ομιλία την δεύτερη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος από το «Φουγάρο» στο Ναύπλιο Αργολίδας.

«Για τους επόμενους μήνες θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σε περιβάλλον ταραγμένο», είπε ο κ. Μασούτης, «ωστόσο, έχουμε λόγους να αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Οι Έλληνες επιχειρηματίες γνωρίζουν από κρίσεις. Κι έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα ξέρουν να αγωνίζονται και να επιβιώνουν. Είναι οι επιχειρήσεις που κράτησαν τη χώρα ζωντανή τα προηγούμενα χρόνια. Είναι οι επιχειρήσεις που θα μπουν μπροστά στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της επόμενης δεκαετίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους. Να ακούμε τις ανάγκες και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Να στηρίζουμε τις προσπάθειες και τα σχέδιά τους».

«Εμείς μπορούμε να οργανώσουμε ή να συμμετέχουμε σε δράσεις υποστήριξης για επιχειρηματίες και στελέχη. Να συνεργαστούμε με φορείς και ανθρώπους που διαθέτουν εξειδικευμένη τεχνογνωσία, ώστε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις στη διαμόρφωση προτάσεων. Ως Κεντρική Ένωση θα διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτή την κατεύθυνση. Σε συνεργασία με υπουργεία και κρατικούς φορείς, με τους εκπροσώπους των τραπεζών, με φορείς της αυτοδιοίκησης», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι «Θα χρειαστούν λοιπόν συντονισμένες κινήσεις σε αυτό το επίπεδο. Θα χρειαστεί συστηματική ενημέρωση και μηχανισμοί συμβουλευτικής υποστήριξης. Θα χρειαστεί να υπάρξει ειδικός σχεδιασμός για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα δάνεια που θα διοχετευθούν μέσω των τραπεζών»

Όπως είπε ο κ. Μασούτης τα επιμελητήρια θα συνεχίσουν να διεκδικούν παρεμβάσεις:

  • για την περαιτέρω μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων – σε συνάρτηση με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.
  • για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δημοσίου, με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρήσεων.
  • για την απλοποίηση των συναλλαγών με τη δημόσια διοίκηση. Με διασύνδεση και διαλειτουργικότητα όλων των συστημάτων.
  • για ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο χωροταξικό πλαίσιο, με ξεκάθαρους και σταθερούς κανόνες.
  • για την αναβάθμιση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης
  • για την πάταξη του λαθρεμπορίου, του παρεμπορίου, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται παρουσία των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταΐκούρα, Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, βουλευτών και εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης Αργολίδας και 180 επιμελητηριακών εκπροσώπων – επιχειρηματιών από ολη την χώρα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News