Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 23:20
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Netflix: Προσείλκυσε 4,4 εκατ. νέους συνδρομητές στο γ’ τρίμηνο

Netflix: Προσείλκυσε 4,4 εκατ. νέους συνδρομητές στο γ’ τρίμηνο

Επιπλέον 4,4 εκατ.συνδρομητές απέκτησε η Netflix στο τρίτο τρίμηνο, περισσότερους απ΄όσους είχε προβλέψει η εταιρεία, καθώς η πλατφόρμα της streaming επιστρέφει με δημοφιλείς σειρές και νέα hits, όπως Squid Game. 

Με την αύξηση αυτή, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών της σε ολόκληρο τον κόσμο ανέρχεται στα 213,6 εκατομμύρια. Η εταιρεία περίμενε ότι στο τρίτο τρίμηνο θα εξασφάλιζε επιπλέον 3,5 εκατ.συνδρομητές, ενώ για το τέταρτο προβλέπει να προσθέσει επιπλέον 8,5 εκατομμύρια. 

Τυπικά, η καλοκαιρινή περίοδος τείνει να είναι η πιο εξασθενημένη από πλευράς νέων συνδρομητών. Στο περυσινό τρίτο τρίμηνο, η Netflix είχε προσθέσει 2,2 εκατ.συνδρομητές, ελαφρώς λιγότερους απ΄ό,τι είχε προβλέψει. Εκείνη ακριβώς την περίοδο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι η μεγάλη αύξηση των συνδρομητών της στη διάρκεια του κορωνοϊού, είχε αρχίσει να μετριάζεται. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Netflix προσείλκυσε πολλά βλέμματα χάρη στην επιτυχία της νοτιοκορεατικής σειράς Squid Game που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα και γρήγορα έγινε πολύ δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Ένα πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο συνολικά 142 εκατ. σε παγκόσμιο επίπεδο παρακολούθησαν τη σειρά τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες», αναφέρει.

Στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα κέρδη ανά μετοχή ανήθλαν στα 3,19 δολάρια από 1,74 δολ. ανά μετοχή ένα ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις αναλυτών για κέρδη στα 2,57 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 16% στα 7,5 δισ.δολάρια. 

Η μετοχή της Netflix έχει αυξηθεί περίπου 22% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους και κινείται κοντά σε ιστορικά υψηλά, όμως τα κέρδη της υπολείπονται κατά πολύ από την αντίστοιχη αύξηση 54% του Nasdaq.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS