Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 21:09
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

Airbus: Προηγείται στις παραδόσεις, υστερεί στις παραγγελίες

Airbus: Προηγείται στις παραδόσεις, υστερεί στις παραγγελίες

Προβάδισμα στις παραδόσεις αεροσκαφών έχει η Airbus σε σχέση με τη Boeing, παρότι υστερεί στις παραγγελίες από τις αρχές του έτους έως σήμερα. 

Τον Αύγουστο, η Airbus παρέδωσε 40 αεροσκάφη ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 384 από τις αρχές του έτους έως σήμερα, παραμένοντας σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον ετήσιο στόχο της που είναι η παράδοση 600 αεροσκαφών, μία εξέλιξη που θα της διασφαλίσει την πρωτιά. 

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αεροναυπηγικής έχει επίσης πωλήσει 269 αεροσκάφη κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους ή 132 εάν ληφθούν υπόψη και οι ακυρώσεις, σύμφωνα με στοιχεία της. Στις νέες παραγγελίες της περιλαμβάνεται η αντίστοιχη των 28 αεροσκαφών από την Latam Airlines, παρότι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Νότιας Αμερικής ακύρωσε ξαφνικά την παραγγελία δύο αεροσκαφών Α350-1000. 

Στις παραδόσεις, οι οποίες προσελκύσουν και τα περισσότερα έσοδα, η Airbus παραμένει στην πρώτη θέση έναντι της Boeing, η οποία έχει δεθχεί πλήγμα και από την καθήλωση στο έδαφος για δύο χρόνια των 737 ΜΑΧ. 

Παρ΄όλα αυτά, η Boeing έχει το προβάδισμα έναντι του ευρωπαϊκού ανταγωνιστή της στον αριθμό των νέων παραγγελιών. Με βάση στοιχεία έως τα τέλη Ιουλίου, η Boeing είχε πωλήσει 630 αεροσκάφη ή 270 εάν ληφθούν υπόψη και οι ακυρώσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 
  
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News