Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 19:54
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

United Airlines: Ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό από τους Αμερικανούς εργαζομένους της

United Airlines: Ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό από τους Αμερικανούς εργαζομένους της

Η United Airlines θα απαιτήσει από τους 67.000 Αμερικανούς εργαζομένους της να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 το αργότερο έως τις 25 Οκτωβρίου διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους. 

Οι αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της United, έχουν αποφύγει μέχρι τώρα τις εντολές για υποχρεωτικό εμβολιασμό προς όλους τους εργαζόμενους τους, προσφέροντας αντ΄αυτού κίνητρα, όπως επιπλέον αμοιβή ή άδεια. Ωστόσο, η Delta Air Lines το Μάιο άρχισε να απαιτεί από τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους να επιδεικνύουν πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η United ακολούθησε το παράδειγμα τον Ιούνιο.

Η απαίτηση της United αποτελεί μία από τις αυστηρότερες εντολές εμβολιασμού που έχει γίνει από αμερικανική εταιρεία και αναφέρεται σε εργαζόμενους που αλληλεπιδρούν τακτικά με πελάτες, όπως αεροσυνοδούς.

Αμερικανικές εταιρείες, όπως το Facebook, ανακοίνωσαν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί για να επιστρέψουν στο γραφείο. Άλλες πάλι έχουν απαίτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό μόνο για ορισμένους εργαζόμενους. Η Walmart, για παράδειγμα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαιτείται για εταιρικό προσωπικό, αλλά όχι για εργαζόμενους σε καταστήματα ή αποθήκες. Η Uber είπε ότι το προσωπικό των αμερικανικών γραφείων θα πρέπει να εμβολιαστεί για να επιστρέψει στο χώρο εργασίας, αλλά σταμάτησε να το απαιτεί για οδηγούς.

Η Meatpacker Tyson Foods γνωστοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι οι 120.000 υπάλληλοί της στις ΗΠΑ πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως φέτος, αν και περισσότεροι από 50.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Ο τερματισμός της πανδημίας Covid-19 είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες είναι μεταξύ αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Ενώ οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές ξεπέρασαν αυτό που περίμεναν τα περισσότερα στελέχη, η γρήγορη διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα έχει αρχίσει να επηρεάζει τη ζήτηση.

Οι υπάλληλοι της United Airlines πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό ότι έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer ή της Moderna ή μία δόση της Johnson & Johnson έως τις 25 Οκτωβρίου, όπως ανέφεραν τα στελέχη του αερομεταφορέα. Εξαιρέσεις θα γίνουν για ορισμένα ζητήματα υγείας ή θρησκευτικούς λόγους, προσέθεσαν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News