Business & Finance Πέμπτη 3/12/2020, 15:27 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΕΒΕΓΚΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε ο «πόλεμος» στην Ελλάκτωρ

Ξεκίνησε ο «πόλεμος» στην Ελλάκτωρ

Αίτημα για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης απέστειλαν με δικαστικό επιμελητή οι Ολλανδοί της Reggenborgh στη διοίκηση της Ελλάκτωρ. Ζητούν συγκεκριμένα  τα θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης να είναι η αλλαγή διοικητικού συμβουλίου και η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για τα τελευταία δύο έτη. 

Η εξέλιξη αυτή φανερώνει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ολλανδικού fund και των μεγαλομετόχων του ομίλου Αναστάσιο και Δημήτρη Καλλιτσάντση, δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

Φανερώνει ναυάγιο και στις συζητήσεις της Reggenborgh με τη Farallon στην οποία έχει ενεχυριαστεί το ποσοστό του 27% των δύο ανδρών. 

Το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει χώρα διαπραγματεύσεις μεταξύ των μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ, της Reggenborgh και του αμερικανικού fund Farallon για την πώληση του-ενεχυριασμένου στο fund– ποσοστού των πρώτων. Μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει η πλευρά Καλλιτσάντση στο αίτημα της Reggenborgh

Πώς απαντά η Ελλάκτωρ

Πηγές της Ελλάκτωρ αναφέρουν ότι δεν έχει επιδοθεί επίσημο αίτημα στην εταιρεία για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευση, διευκρινίζοντας πως η διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου απαιτεί δικαστική απόφαση.

Προσθέτουν ακόμη πως η διοίκηση της εταιρείας έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα το τελευταίο διάστημα σε ζητήματα ενίσχυσης διαφάνειας, ενώ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Το ιστορικό

Το ολλανδικό fund ελέγχει στην Ελλάκτωρ το 5,4%, διαθέτει δικαίωμα προαίρεσης για το 12,5% που κατέχει ο Λ. Μπόμπολας στην Ελλάκτωρ, ενώ φέρεται να έχει ενισχύσει τη θέση του, έχοντας αγοράσει μετοχές από την ελεύθερη διασπορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα έχουν εμφανιστεί ως ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του, ενεχυριασμένου από το Farallon, ποσοστού των Αναστ. και Δημ. Καλλιτσάντση και εφοπλιστές.

Στο εννεάμηνο ο όμιλος Ελλάκτωρ εμφάνισε μειωμένο, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, κατά 34% κύκλο εργασιών, στα 667 εκατ. ευρώ, με τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στο 1 εκατ. ευρώ, από 31,1 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News