Business & Finance Πέμπτη 15/07/2021, 22:50
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ

Lufthansa: Νέα υποδοχή των επιβατών – Με ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα

Lufthansa: Νέα υποδοχή των επιβατών – Με ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα

Mε ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα θα υποδέχεται πλέον τους επιβάτες στα αεροσκάφη ο όμιλος Lufthansa, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων αεροπορικών εταιρειών, όπως η ιαπωνική JAL, η EasyJet και η καναδική Air Canada. 

Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa – συμπεριλαμβανομένων των Lufthansa, Eurowings και Brussels Airlines – θα προσφωνούν τους ταξιδιώτες με την φράση «επισκέπτες» (η λέξη guests στα αγγλικά είναι ουδέτερο) ή απλώς θα τους καλωσορίζει με την εξής προσφώνηση: «Καλημέρα εδώ στο αεροπλάνο».

Παραδοσιακά, οι αεροπορικές υποδέχονται τους επιβάτες στις πτήσεις τους προσφωνώντας τους ως «κυρίες και κύριοι».

«Η ποικιλομορφία και η ισότητα είναι βασικές αξίες για την εταιρεία μας και την εταιρική μας κουλτούρα. Για το λόγο αυτό, εφεξής θέλουμε να εκφράσουμε την αλλαγή στάσης και λεκτικά – αποδεικνύοντας ότι η ποικιλομορφία δεν είναι μόνο μια φράση, αλλά μια ζωντανή πραγματικότητ», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της Lufthansa.

Η ιαπωνική JAL είχε προβεί σε αντίστοιχη αλλαγή το 2020, ενώ η ευρωπαϊκή EasyJet και η καναδική Air Canada ένα χρόνο ενωρίτερα το 2019.

Στην ανακοίνωσή της, η Lufthansa σημείωσε ότι η ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα χρησιμοποιείται στην εσωτερική επικοινωνία της εταιρείας από τις αρχές Ιουνίου και ότι θα πραγματοποιήσει επίσης γλωσσικές αλλαγές σε συμβάσεις και έγγραφά της στο άμεσο μέλλον.

«Δεν έχουμε απαγορεύσει να προσφωνούμε τους καλεσμένους μας ως «Αγαπητέ Κύριε ή Κυρία»- στόχος μας είναι να καλωσορίσουμε όλους τους επιβάτες σε ισότιμη βάση», επισήμανε η Lufthansa, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το πλήρωμα καμπίνας έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ακριβή διατύπωση «ανάλογα με το πλαίσιο και κατάσταση».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News