Business & Finance Τετάρτη 19/05/2021, 16:41
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PepsiCo: Προσπάθεια εξαπάτησής μέσω ψευδών sms στα κινητά τηλέφωνα

Η εταιρεία επισημαίνει στους λήπτες αυτών των sms να τα αγνοήσουν

PepsiCo: Προσπάθεια εξαπάτησής μέσω ψευδών sms στα κινητά τηλέφωνα

Για απάτη που βρίσκεται εν εξελίξει ενημερώνει και εφιστά την προσοχή του κοινού η PepsiCo Hellas Μ. ΑΒΕΕ. Η απάτη γίνεται με sms που αποστέλλονται σε τυχαίους συνδρομητές και όχι καταναλωτές για τη δήθεν βράβευσή τους με 950.000 ευρώ από την εταιρεία.

Πρόκειται για κακόβουλη απάτη (phising) με σκοπό την απόκτηση κρίσιμων προσωπικών στοιχείων ανυποψίαστων πολιτών με σκοπό την εγκληματική αξιοποίησή τους.

Η εταιρεία επισημαίνει στους λήπτες αυτών των sms να τα αγνοήσουν, να τα διαγράψουν άμεσα από το κινητό τους και σε καμιά περίπτωση να μην κοινοποιήσουν προσωπικά τους στοιχεία.

Παράλληλα ενημερώνει το κοινό πως ουδεμία σχέση έχει με την ενέργεια αυτή και πως προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων Αρχών για την διερεύνηση της απάτης.

Όπως σημειώνει η εταιρεία αν κάποιος έχει αντιηφθεί ότι έχει πέσει θύμα εξαπάτησης, να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: http://portal.astynomia.gr, e-mail: [email protected], τηλέφωνο: 11188)

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News