Business & Finance Τρίτη 28/05/2024, 13:05
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Noval Properties: Στα 2,60 με 2,82 ευρώ το εύρος τιμών για τη διάθεση των νέων μετοχών

Noval Properties: Στα 2,60 με 2,82 ευρώ το εύρος τιμών για τη διάθεση των νέων μετοχών

Στα 2,60 με 2,82 ευρώ ορίστηκε το εύρος τιμών για τη διάθεση των νέων μετοχών της Noval Properties, στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς που ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι στη δημόσια προσφορά θα διατεθούν έως 17.388.025 νέες κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας 2,5 ευρώ.  Με βάση την ανώτατη τιμή διάθεσης, τα συνολικά έσοδα της αύξησης κεφαλαίου, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψής της, θα ανέλθουν σε περίπου 49 εκατ. ευρώ. Η Τιμή Διάθεσης θα δημοσιευθεί το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς. Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της Τιμής Διάθεσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των Νέων Μετοχών.

Όπως έχει γράψει το MR, ο CEO της εταιρείας Παναγιώτης Καπετανάκος, δήλωσε χθες σε παρουσίαση, με αφορμή την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ότι στόχος της Noval είναι η άντληση €52 εκατ., εκ των οποίων τα €49 εκατ. από τη δημόσια προσφορά μέσω ΑΜΚ της εταιρείας και τα υπόλοιπα €3 εκατ. είναι η συμμετοχή της EBRD μέσω μετατροπής ομολογιακού δανείου.

Πρόσθεσε ότι οι μετοχές θα μπουν με discount 30% καθώς «θέλουμε να έχουμε ευχαριστημένους μετόχους» προσθέτοντας ότι «πιστεύουμε πολύ στην εταιρεία μας, η οποία έχει ισχυρό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, καταφέρνοντας να αυξάνει την εσωτερική της αξία κατά €50-€60 εκατ. κάθε χρόνο».

Θεωρεί δε ότι τα €52 εκατ. μαζί με τα €75 εκατ. που είχε η εταιρεία σε μετρητά στο τέλος του 2023 είναι ικανά για την χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου, απαντώντας στο «αν υπήρχε ανάγκη για περισσότερα κεφάλαια».

Μετά την είσοδο των μετοχών στο Χ.Α., η ελεύθερη διασπορά θα είναι στο 15,6% με τον όμιλο Βιοχάλκο να διατηρεί συμμετοχή 69% (από 82% που είναι σήμερα) και την EBRD να κατέχει ποσοστό 1,25% μετά την μετατροπή του ομολογιακού.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Noval Property: Πώς υλοποιείται το επενδυτικό πλάνο των €340 εκατ. – Με discount 30% η είσοδος στο Χ.Α.

Η Noval Property οδεύει προς εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Noval Property: ΑΜΚ έως 43,47 εκατ. με δημόσια προσφορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News