ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δ. Καλλιτσάντσης: Γιατί διαφώνησα με τη διοίκηση της Ελλάκτωρ

Τι αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Ελλάκτωρ

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με τις κινήσεις της σημερινής διοίκησης της Ελλάκτωρ παραθέτει σε ανακοίνωσή του ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Άκτωρ Παραχωρήσεις και κατά το ήμισυ μέτοχος της Pemanoaro, Δημήτρης Καλλιτσάντσης δύο εικοσιτετράωρα πριν από την γενική συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει, η σημερινή διοίκηση της εταιρείας, παρεξέκλινε από τους στόχους και τους σκοπούς της πρωτοβουλίας Ghange4Ellaktor. Γι’αυτό, όπως αναφέρει, «κατά παρέκκλιση από τις αρχές της κίνησης Change4Ellaktor χωρίς καμία θεσμική πρότερη επαφή, την Τετάρτη 20.01.2021, με εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ  Αναστασίου Καλλιτσάντση, απώλεσα την ιδιότητα του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της Άκτωρ Παραχωρήσεις, 100% θυγατρικής της Ελλάκτωρ αν και καθ’ ημίσειαν μέτοχος της PEMANOARO Ltd».

Από την πλευρά τους, πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Ελλάκτωρ αναφέρουν πως: «Η  παραίτηση του κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς και η διαφορά απόψεων σε κρίσιμα θέματα της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, οδήγησε στη συγκεκριμένη δυσάρεστη -αλλά αναγκαία- εξέλιξη για την ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ και του Ομίλου». 

Αναλυτικά ο Δ.Καλλιτσάντσης σημειώνει: 

“Κατά παρέκκλιση από τις αρχές της κίνησης Change4Ellaktor χωρίς καμία θεσμική πρότερη επαφή, την Τετάρτη 20.01.2021, με εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ  Αναστασίου Καλλιτσάντση, απώλεσα την ιδιότητα του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, 100% θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. αν και καθ’ ημίσειαν μέτοχος της PEMANOARO Ltd 

Αυτά συμβαίνουν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου 2021 όπου έχει τεθεί θέμα αλλαγής Διοίκησης του Ομίλου, σε μία περίοδο που η υφιστάμενη Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προσπαθεί να πείσει ότι υπηρετεί την Αλήθεια, τη Διαφάνεια και την ευλαβική τήρηση των αρχών Εταιρικής Διακυβέρνησης, βασικό στόχο της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor που στη Γενική Συνέλευση της 25ης Ιουλίου 2018, κέρδισε την εμπιστοσύνη και την ψήφο της πλειοψηφίας των μετόχων.

Η σταδιακή και ουσιαστική απόκλιση από τους στόχους και τους σκοπούς της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor, που εξακολουθεί να συντελείται  από τη σημερινή Διοίκηση του Ομίλου, οδήγησε στην επικείμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021, και υπήρξε μία από τις αιτίες των διαφωνιών μου  με την σημερινή Διοίκηση του Αναστασίου Καλλιτσάντση, με κορύφωση την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Εν τούτοις ο σύνδεσμός μου με την Εταιρεία που συμμετείχα μετοχικά και εργάσθηκα συνεχώς για 40 έτη, παραμένει ισχυρός και λυπάμαι βαθιά για την σοβούσα κρίση.

Εύχομαι και πιστεύω ότι η Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021, θα δώσει μία ισχυρή Νέα Διοίκηση στον Όμιλο που θα αποκαταστήσει την ηρεμία και την συγκέντρωση στο πραγματικό έργο, που θα αποδώσει αξία στους μετόχους, καθοδήγηση και ασφάλεια στους εργαζόμενους, και εμπιστοσύνη στους συνεργάτες και στους πελάτες της Μεγάλης αυτής Εταιρείας”.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News