Business & Finance Τετάρτη 3/04/2024, 22:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

L’Oreal: Εξετάζει την επένδυση 3 δισ. ευρώ στην εταιρεία αρωμάτων Amouage

L’Oreal: Εξετάζει την επένδυση 3 δισ. ευρώ στην εταιρεία αρωμάτων Amouage

Η L’Oreal SA εξετάζει μια πιθανή επένδυση στην εταιρεία αρωμάτων πολυτελείας Amouage από το Ομάν, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο γαλλικός όμιλος ομορφιάς διεξάγει συνομιλίες για την πιθανή αγορά μειοψηφικού μεριδίου στην Amouage, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Ο ιδιοκτήτης της Amouage, ο όμιλος SABCO Group, έχει συζητήσει μια αποτίμηση άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την επιχείρηση σε οποιαδήποτε συμφωνία, σύμφωνα με τα ίδια άτομα. 

Η Amouage ιδρύθηκε το 1983 με μια ιδέα που βασίστηκε στην κληρονομιά του σουλτανάτου του Ομάν ως πολιτιστικό σταυροδρόμι στο κέντρο των αρχαίων εμπορικών δρόμων για λιβάνι και σμύρνα. Ορισμένα από τα αρώματά της φτάνουν τα 365 ευρώ για ένα μπουκάλι των 100 χιλιοστόλιτρων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Amouage. Η εταιρεία πωλεί τα προϊόντα της, που προωθούνται ως «το δώρο των βασιλιάδων», σε περίπου δώδεκα αυτόνομες μπουτίκ και σε 1.000 άλλα σημεία, συμπεριλαμβανομένων πολυκαταστημάτων, αρωματοπωλείων και αεροδρομίων. 

Οι λιανικές πωλήσεις της Amouage αυξήθηκαν σε περισσότερα από 210 εκατομμύρια δολάρια το 2023. Η εταιρεία ελέγχεται από την SABCO, έναν τοπικό επιχειρηματικό όμιλο με επικεφαλής τον πρόεδρο Sayyid Khalid Bin Hamed Al Busaidi, ο οποίος έχει επίσης συμφέροντα σε ακίνητα, μέσα ενημέρωσης, διανομή αυτοκινήτων και ηλεκτρικό εξοπλισμό, σημειώνει το Bloomberg.

Η L’Oreal έχει επιδιώξει μια σειρά από εξαγορές και συμφωνίες αδειοδότησης που τη βοήθησαν να δημιουργήσει μια σταθερή σειρά από μάρκες καλλυντικών και αρωμάτων. Η εταιρεία αγόρασε πέρυσι την αυστραλιανή μάρκα καλλυντικών Aesop έναντι επιχειρηματικής αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι διαβουλεύσεις θα οδηγήσουν σε συναλλαγή και οι λεπτομέρειες της πιθανής συμφωνίας θα μπορούσαν να αλλάξουν, δήλωσαν οι άνθρωποι. Η Amouage θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλων επενδυτών. Εκπρόσωπος της L’Oreal αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωπος της SABCO δεν μπόρεσε να σχολιάσει άμεσα, ενώ οι κλήσεις προς την Amouage δεν απαντήθηκαν. 

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News