Business & Finance Παρασκευή 22/01/2021, 18:09
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Μικρή παράταση στην πώληση των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ

Έως τις 19 Φεβρουαρίου

ΔΕΗ: Μικρή παράταση στην πώληση των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ

Την ολιγοήμερη παράταση του διαγωνισμού για την πώληση του μειοψηφικού ποσοστού της ΔΕΗ στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε η διοίκηση της Επιχείρησης.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 19η Φεβρουαρίου του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική προθεσμία εξέπνεε στις 29 Ιανουαρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία για την υποβολή ερωτήσεων, όσον αφορά την πρόσκληση, έως τις 5 Φεβρουαρίου, ενώ τα απαιτούμενα έγγραφα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Ο διαγωνισμός αφορά το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται στον έλεγχο της ΔΕΗ.

Γ. Στασσής: Ηγέτης έως το 2030 στη ΝΑ Ευρώπη

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, –από το βήμα εκδήλωσης του Bloomberg, με θέμα την «πράσινη» ανάκαμψη- έθεσε ως στόχο την ανάδειξη της Επιχείρησης ως ηγέτιδας δύναμης στην ενεργειακή αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης έως το 2030.

Ανέλυσε δε, το σχέδιο απολιγνιτοποίησης, κάνοντας λόγο για σταδιακή απόσυρση λιγνιτικών μονάδων έως το 2023 και παράλληλη ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ισχύος 1,5 GW.

«Το 2030 η ΔΕΗ θα είναι μια μοντέρνα επιχείρηση, leader στην αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 75% μέσα στην τρέχουσα τριετία.

«Ο ήλιος και ο άνεμος είναι ήδη οι φθηνότερες πηγές ενέργειας, η πρόκληση είναι η ταχύτητα με την οποία πρέπει να εφαρμοστούν οι αλλαγές» επεσήμανε, παράλληλα, αναφερόμενος στην προσπάθεια μετάβασης προς την «πράσινη» ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σ’ αυτήν την κατεύθυνση, ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης αφορά τις επενδύσεις σε περιβαλλοντικά ουδέτερα project, καθώς η Ε.Ε. έχει θέσει ως στόχο τον μηδενισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Το «παρών» στην εκδήλωση του Bloomberg έδωσε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίο έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Η κλιματική κρίση παραμένει και δεν υπάρχει εμβόλιο γι’ αυτήν».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News