Business & Finance Παρασκευή 22/01/2021, 15:24
BUSINESS & FINANCE

Νέα αθέτηση πληρωμών από την MLS Πληροφορική

Σε καθεστώς τεχνικής χρεοκοπίας η εταιρεία.

Νέα αθέτηση πληρωμών από την MLS Πληροφορική

Μετά τη μη πληρωμή των κουπονιών του ομολόγου ΜΛΣ01 στις 12 Ιανουαρίου, η MLS Πληροφορική έκανε γνωστό σήμερα ότι προχωρά στην αθέτηση της πληρωμής και για τα κουπόνια του ομολόγου ΜΛΣ03. Τα εν λόγω κουπόνια έληξαν στις 26 Οκτωβρίου του 2020, με την εταιρεία να έχει ζητήσει την τρίμηνη μετάθεση της πληρωμής τους και στη συνέχεια την καταβολή των πληρωμών σε εξαμηνιαία βάση. Ωστόσο, η MLS δεν έχει εξασφαλίσει την έγκριση των ομολογιούχων για την τρίμηνη, αρχικά, αναβολή πληρωμών κι εν συνεχεία για την καταβολή, ανά εξάμηνο, των τοκομεριδίων, ελλείψει επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας κατά τις γενικές συνελεύσεις. “De facto” λοιπόν, δίχως τη συναίνεση των πιστωτών, η πληρωμή των κουπονιών μετατέθηκε για τις 25 Ιανουαρίου, με την εταιρεία να ανακοινώνει σήμερα ότι “λόγω των επιπτώσεων της Covid-19 στις ταμειακές ροές της δεν θα προβεί στην πληρωμή των κουπονιών ΜΛΣ03.

Πέραν των κουπονιών ΜΛΣ01 και ΜΛΣ03, στα τέλη Φεβρουαρίου ακολουθεί και η εκπνοή της-άτυπης δίχως τη συναίνεση των πιστωτών- παράτασης για τα κουπόνια ΜΛΣ02. Η εταιρεία βρίσκεται σε καθεστώς τεχνικής χρεοκοπίας, ενώ, ήδη, ομολογιούχοι έχουν καταθέσει μήνυση κατά των επικεφαλής της, όπως έχει αποκαλύψει το moneyreview.gr.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Η εταιρεία MLS Πληροφορική Α.Ε. ενημερώνει αναφορικά με το Πρόγραμμα Εταιρικού Ομολόγου ΜΛΣ03, πως λόγω των επιπτώσεων από τον COVID-19 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες και οι οποίες έχουν επιδράσει στις ταμειακές της ροές, δεν θα προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ03 (26.10.2020 & 25.01.2021). Η εταιρεία θα έρθει σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων BETA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. προς επίτευξη συμφωνίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News