ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Προσδοκά έσοδα έως και 400 εκατ. ευρώ από τα γραφεία στο Ελληνικό

Lamda Development: Προσδοκά έσοδα έως και 400 εκατ. ευρώ από τα γραφεία στο Ελληνικό

Εσοδα που ενδέχεται να αγγίξουν ακόµη και τα 400 εκατ. ευρώ προσδοκά η διοίκηση της Lamda Development από την πώληση του τµήµατος του Ελληνικού, στο οποίο σχεδιάζεται να αναπτυχθούν νέα, βιοκλιµατικά κτίρια γραφείων. Σύµφωνα µε χθεσινή ενηµέρωση που πραγµατοποίησε η διοίκηση, θα δηµιουργηθεί ένα όχηµα ειδικού σκοπού (SPV), στο οποίο πρόκειται να ενταχθούν τα οικόπεδα όπου έχουν χωροθετηθεί χρήσεις γραφείων.

«Ακόµη δεν έχουµε αποφασίσει πόσα από τα συνολικά 200.000 τ.µ. κτιρίων γραφείων θα εντάξουµε στο όχηµα αυτό. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί. Είναι πιθανό να εντάξουµε 70.000 τ.µ., ή ακόµη και 150.000 τ.µ. Υπολογίζουµε ότι τα έσοδα µπορούν να κυµανθούν από 200 έως 400 εκατ. ευρώ, ανάλογα µε το τι τελικά θα ενσωµατωθεί στην νέα αυτή εταιρεία», ανέφερε ο Οδυσσέας Αθανασίου.

Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις µε ενδιαφερόµενους επενδυτές, τόσο επενδυτικά funds όσο και εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, δεν αποκλείονται αλλαγές στον σχεδιασµό, καθώς για τον πύργο γραφείων που επρόκειτο να αποκτήσει η Eurobank, πριν αποφασίσει τελικά να µην προχωρήσει στην κίνηση αυτή, µελετάται και η προσθήκη οικιστικών χρήσεων. «Εκτός από τα γραφεία, συζητάµε την προσθήκη και περίπου 15 ορόφων µε διαµερίσµατα, στο πάνω τµήµα του κτιρίου, καθώς έχουµε γίνει αποδέκτες µεγάλου αγοραστικού ενδιαφέροντος, από ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν διαµέρισµα σε κάποιον από τους ουρανοξύστες του Ελληνικού», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

«Little Athens»

Aυτή την περίοδο έχει έρθει στο προσκήνιο και η νέα οικιστική γειτονιά «Little Athens», η οποία έχει αρχίσει να σχεδιάζεται στο τµήµα του Ελληνικού προς την πλευρά του Αλίµου, πάνω από τη Λ. Ποσειδώνος. Αυτή θα περιλαµβάνει 10 οικοδοµικά τετράγωνα µε συνολικά 1.100 διαµερίσµατα και 100 καταστήµατα, που στόχο έχουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων. Σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν πέντε οικοδοµικά τετράγωνα µε συνολικά 460 κατοικίες, εκ των οποίων οι πρώτες 160 θα διατεθούν εντός του προσεχούς διµήνου. Μέχρι το τέλος του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η προπώληση, µε στόχο η κατασκευή των νέων κατοικιών να έχει ολοκληρωθεί το 2027.

Οι πρώτες από αυτές τις κατοικίες θα έχουν τιµή πώλησης που θα ξεκινάει από 6.000-6.500 ευρώ/τ.µ., ή από 350.000 ευρώ και πάνω και θα απευθύνονται σε Ελληνες κατοίκους ή σε ξένους που ενδιαφέρονται να έχουν ένα ακίνητο στην Αθήνα, για να µένουν κάποιο διάστηµα του χρόνου. Οι κατοικίες θα πωληθούν από τη Lamda, ενώ τα καταστήµατα αναµένεται να τα διαχειρίζεται η Lamda Malls, η θυγατρική του τοµέα των εµπορικών κέντρων του οµίλου, η οποία αναµένεται να εισαχθεί στο Χρηµατιστήριο Αθηνών µέχρι το τέλος του πρώτου εξαµήνου του 2024.

Με βάση τα όσα ανέφερε χθες ο κ. Αθανασίου, από τις κατοικίες που έχουν πουληθεί µέχρι σήµερα και δη τις πιο ακριβές, που βρίσκονται στο παραλιακό µέτωπο (Πύργος Riviera Tower, Cove Residences, Cove Villas), το 28% αφορά ξένους αγοραστές. Ωστόσο, από αυτούς το 14%-16%, δηλαδή πάνω από τους µισούς αγοραστές είναι Ελληνες της διασποράς, άνθρωποι που µένουν µόνιµα εκτός Ελλάδας, π.χ. Ελβετία, Γερµανία, ΗΠΑ και αλλού. «Αναµένουµε ότι αυτό θα αλλάξει από τον επόµενο χρόνο, καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαµήνου του 2024 θα προχωρήσουµε στην ουσιαστική προώθηση του έργου του Ελληνικού εκτός των ελληνικών συνόρων», σηµείωσε ο κ. Αθανασίου.

Διαβάστε επίσης: 

Ελληνικό: Προχωρά η θεμελίωση του Riviera Tower

Τέσσερα νέα οικιστικά έργα από τη Lamda Development στο Ελληνικό

Lamda: Ανεβάζει τον πήχη για τα έσοδα από το Ελληνικό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News