ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Aegean: Χρονιά δυναμικής ανάπτυξης το 2023 – Τι θα ισχύσει με τα warrants

Aegean: Χρονιά δυναμικής ανάπτυξης το 2023 – Τι θα ισχύσει με τα warrants

Χρονιά δυναμικής ανάπτυξης είναι το 2023, όπως ανέφερε, κατά την ετήσια γενική συνέλευσης των μετόχων της Aegean, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής Δημήτρης Γερογιάννης. Όπως σημείωσε, ο αερομεταφορέας προσφέρει συνολικά 18 εκατομμύρια θέσεις, εκ των οποίων 11 εκατομμύρια θέσεις στο δίκτυο εξωτερικού οι οποίες είναι κατά 2 εκατομμύρια περισσότερες θέσεις, σε σχέση με το 2022. Η αεροπορική επιχειρεί σε 165 προορισμούς σε 46 χώρες με 272 απευθείας δρομολόγια και με ένα στόλο 76 αεροσκαφών.

«Είναι το μεγαλύτερο δίκτυο και ο μεγαλύτερος στόλος με τον οποίο έχουμε επιχειρήσει και τον οποίο εξυπηρετούμε στην ιστορία μας» σημείωσε.

Η αεροπορική κατά το πρώτο τρίμηνο κατέγραψε περαιτέρω βελτίωση επιδόσεων, με τις πληρότητες να ξεπερνούν το 83%, έχοντας επαναφέρει το 93% της προ πανδημίας χωρητικότητας σε διαθέσιμες θέσεις.

Τα warrants

Για τα warrants του Δημοσίου, ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει τη ρευστότητα να αποκτήσει το δικαίωμα εξαγοράς των warrants, καταβάλλοντας τη διαφορά μεταξύ της τρέχουσας τιμής της μετοχής και των 3,2 ευρώ έναντι των οποίων έγινε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας του 2021.

Σημειώνεται ότι βάσει των όρων της συμφωνίας χρηματοδότησης της εταιρείας, που εγκρίθηκε από την Κομισιόν, δόθηκε το δικαίωμα στο ελληνικό δημόσιο να αποκτήσει περίπου το 10% του κεφαλαίου της Aegean. Το ελληνικό Δημόσιο, μπορεί να προχωρήσει στην άσκηση του δικαιώματός μέχρι τις 3 Ιουλίου 2026 με χρονική αφετηρία την 3η Ιουλίου του 2023.

«Όταν και εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο μας κοινοποιήσει την πρόθεσή του να ασκήσει αυτό το δικαίωμα, τότε η εταιρεία μας έχει 60 ημέρες να απαντήσει, αν θα δεχθεί τη συμμετοχή του Δημοσίου με αυτούς τους όρους ή όπως προβλέπει η μεταξύ μας συμφωνία θα εξαγοράσει το δικαίωμα του Δημοσίου πρακτικά, πληρώνοντας τη διαφορά μεταξύ της τρέχουσας τιμής της μετοχής και των 3,2 ευρώ που έγινε το 2021 η αύξηση κεφαλαίου» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Αύξηση 50% στη συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN στο α’ πεντάμηνο του 2023

Aegean: Βλέπει ενισχυμένη ζήτηση για το καλοκαίρι – Ποιοι τουρίστες πρωτοστατούν

Aegean: Τα ιστορικά υψηλά του 2022 και οι καλές προσδοκίες για φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News