Business & Finance Τρίτη 25/07/2023, 12:17
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έρευνα στις εταιρείες μελετητικών υπηρεσιών κτηματογράφησης για το κτηματολόγιο

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έρευνα στις εταιρείες μελετητικών υπηρεσιών κτηματογράφησης για το κτηματολόγιο

Αυτεπάγγελτη έρευνα πραγματοποιεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αγορά μελετητικών υπηρεσιών κτηματογράφησης και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία εθνικού κτηματολογίου, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές νόθευσης διαγωνισμών. 

Για το σκοπό της αυτεπάγγελτης έρευνας, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (ΓΔΑ) διεξήγαγε αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις του κλάδου (Νοέμβριος 2021 και Νοέμβριος 2022), απέστειλε συναφώς επιστολές παροχής στοιχείων (Νοέμβριος 2021 και Δεκέμβριος 2022) και διενήργησε ανωμοτί καταθέσεις (Ιούνιος 2023).

Η ανάθεση σε εισηγητή συνεπάγεται την εκκίνηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τη λήψη απόφασης, ωστόσο δεν προδικάζει το περιεχόμενο της εισήγησης ή/και της απόφασης της ΕΑ.

Η νόμιμη προθεσμία είναι ενδεικτική και ο χρόνος εξέτασης κάθε υπόθεσης εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από την πολυπλοκότητά της, τον όγκο του διοικητικού φακέλου, καθώς και τον αριθμό και το βαθμό συνεργασίας των ελεγχόμενων επιχειρήσεων, σημειώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Διαβάστε επίσης: 

Μέσω του gov.gr η υποβολή συμβολαίων στο Κτηματολόγιο – Πώς γίνεται

Ακίνητα: Mεταβιβάσεις εξπρές με τον «Ηλεκτρονικό Φάκελο Ακινήτου»

Δασικοί Χάρτες: 22 ερωτήσεις και απαντήσεις από το ΥΠΕΝ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News