Business & Finance Πέμπτη 25/05/2023, 10:32
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι νέοι αναπτυξιακοί στόχοι της Coca Cola HBC – Πού ανεβάζει τον πήχυ

Οι νέοι αναπτυξιακοί στόχοι της Coca Cola HBC – Πού ανεβάζει τον πήχυ

Νέους αναπτυξιακούς στόχους ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC ενόψει του σημερινού Investor Day στη Ρώμη. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται ουσιαστικά για βήματα, τα οποία αναπτύσσουν την στρατηγική που είχε τεθεί στο προηγούμενο Investor Day το 2019. Έκτοτε, η Coca-Cola έχει προσαρμόσει τις πηγές της, έτσι ώστε να ενισχύσει τις αναπτυξιακές της δυνατότητες, ενώ παράλληλα κατάφερε να επιδείξει ισχυρή ανάκαμψη και συνολική βελτίωση κερδοφορίας εν μέσω αβεβαιότητας, όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση.

Ως αποτέλεσμα, τώρα η εταιρεία σκοπεύει να καθορίσει σαφώς την πρόοδο που έχει γίνει κατά μήκος των πέντε στρατηγικών πυλώνων ανάπτυξης, καθώς και το πως βοηθούν στην επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Σύμφωνα με την Coca-Cola HBC, αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο προτεραιοποίησης των καλύτερων ευκαιριών στο χαρτοφυλάκιο ποτών και πώς οι επενδύσεις σε νέα ψηφιακά εργαλεία ενισχύει την προσέγγιση και την υλοποίηση των σχεδίων.

Βάσει αυτών, οι στόχοι της εταιρείας είναι:

  • Μέση ετήσια αύξηση των οργανικών εσόδων 6-7% (προηγούμενος στόχος 5-6% ετησίως)
  • Μέση ετήσια αύξηση οργανικού περιθωρίου EBIT κατά 20-40 μονάδες βάσης ετησίως
  • Κεφαλαιουχικές δαπάνες ως ποσοστό εσόδων στην περιοχή 6,5-7,5% ετησίως
  • Συνεχής εστίαση στην αύξηση της απόδοσης επενδεδυμένου κεφαλαίου- ROIC (2022: 14,1%)

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία βεβαιώνει τη δέσμευσή της για ένα προοδευτικό μέρισμα μεταξύ 40-50% των συγκρίσιμων κερδών ανά μετοχή ετησίως. Σημειώνει πως αυτό θα υποστηριχθεί επαρκώς από την ανάπτυξη των ελεύθερων ταμειακών ροών μεσοπρόθεσμα. Επίσης, σημειώνει η εταιρεία, ο στόχος να διατηρηθεί μια αναλογία καθαρού χρέους προς EBITDA στο εύρος 1,5 έως 2 φορές παραμένει σταθερός.

Επιπλέον, η εταιρεία βεβαιώνει ότι θα επιτύχει τους στόχους του 2023: οργανική αύξηση εσόδων πάνω από τον μέσο στόχο ανάπτυξης 5-6% και οργανική αύξηση EBIT στο ανώτατο όριο του εύρους -3% έως +3%.

Ο Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Η ανακοίνωσή μας σήμερα ενισχύει την επιτυχή συνεχή εφαρμογή της στρατηγικής μας και τις ισχυρές επιδόσεις που έχουμε επιτύχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά  το τελευταίο investor day.
Παρά τις πρόσφατες προκλήσεις από τον Covid, τον υψηλό πληθωρισμό και τις συγκρούσεις στην Ουκρανία, συνεχίζουμε να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στην επιχείρηση, ώστε να μεταμορφώσουμε τις δυνατότητές μας και να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες ανάπτυξης».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News