Business & Finance Σάββατο 22/04/2023, 19:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pearson: Αντιμέτωπη με νέες αντιδράσεις επενδυτών για την αμοιβή του CEO 11 εκατ. δολ.

Pearson: Αντιμέτωπη με νέες αντιδράσεις επενδυτών για την αμοιβή του CEO 11 εκατ. δολ.

Με ένα νέο κύμα αντιδράσεων επενδυτών βρέθηκε αντιμέτωπη η Pearson στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της σχετικά με την αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου Andy Bird.

Η εταιρεία παροχής εκπαιδευτικού υλικού με έδρα το Λονδίνο έχει προτείνει την αύξηση του μέγιστου δυνητικού πακέτου αποδοχών του πρώην στελέχους της Walt Disney, Bird σε περίπου 11 εκατ. δολάρια.

Οι εταιρείες συμβούλων Institutional Shareholder Services Inc. και Glass Lewis & Co. LLC συνέστησαν και οι δύο στους επενδυτές να ψηφίσουν κατά της πολιτικής αμοιβών στην ετήσια συνέλευση της 28ης Απριλίου.

Η ISS δήλωσε στην έκθεσή της ότι οι αυξήσεις ήταν υπερβολικές και δεν φαίνονται επαρκώς αιτιολογημένες.

Η Glass Lewis δήλωσε ότι τάχθηκε κατά της πολιτικής επειδή, αν και η Pearson αντλεί τα δύο τρίτα των εσόδων της από τη Βόρεια Αμερική, ανησυχεί ότι η συγκριτική αξιολόγηση με τις αμερικανικές εταιρείες οδήγησε σε αμοιβή προς τον CEO που υπερβαίνει σημαντικά εκείνη των εισηγμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο εταιρειών παρόμοιου μεγέθους.

Η Pearson αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο βασικός μισθός του Bird θα αυξηθεί κατά 3,5% στα 1,29 εκατομμύρια δολάρια. Στην ετήσια έκθεση αναφέρεται ότι οι διευθυντές έλαβαν υπόψη τους τον ευρύτερο πληθυσμό των εργαζομένων που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και τις συναφείς πιέσεις κόστους ζωής όταν καθόρισαν το ποσοστό.

Η ετήσια έκθεση της Pearson αναγνώρισε ότι το πακέτο είναι προς τα ανώτερα όρια για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά πρόσθεσε ότι είναι ακόμα πολύ κάτω από αυτό των διευθύνοντων συμβούλων σε εταιρείες παρόμοιου μεγέθους στις ΗΠΑ.

Το 2020, για να εξασφαλίσει τον διορισμό του, η Pearson χορήγησε στον Bird ένα προσαρμοσμένο εφάπαξ χρηματικό ποσό συνεπένδυσης ίσο με το 750% του μισθού του, δηλαδή περίπου 9,4 εκατομμύρια δολάρια. Περίπου το ένα τρίτο των μετόχων αντιτάχθηκε τότε.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News