Business & Finance Παρασκευή 17/03/2023, 16:42
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H DEMO ΑΒΕΕ επενδύει 89 εκατ. ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων

H DEMO ΑΒΕΕ επενδύει 89 εκατ. ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων

Στις 15/3 εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) η ένταξη στο πρόγραμμα Στρατηγικών Επενδύσεων του ερευνητικού προγράμματος της φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΕΕ για την Βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη δύο βιοομοειδών μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη βιολογική θεραπεία στην αντιμετώπιση κακοηθών νεοπλασιών, συνολικού προϋπολογισμού 89 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα βιοτεχνολογίας 2023-2032 της DEMO ΑΒΕΕ περιλαμβάνει την οργανωμένη ανάπτυξη βιοτεχνολογικών φαρμάκων σε εμπορική κλίμακα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η ερευνητική και παραγωγική δραστηριότητα βιοομοειδών φαρμάκων της DEMO θα έχει έδρα το Κέντρο Βιοτεχνολογίας το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στον Άγιο Στέφανο Αττικής και στόχο έχει την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού βιολογικού φαρμάκου για ογκολογικές θεραπείες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO ΑΒΕΕ κ. Δημήτρης Δέμος δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την εγκριτική απόφαση για την ένταξη του προγράμματός μας στο πρόγραμμα Στρατηγικών Επενδύσεων. Οι επενδύσεις μας στην Έρευνα και Ανάπτυξη βιοομοειδών φαρμάκων βάζουν δυναμικά τη DEMO και την Ελλάδα στον δρόμο της φαρμακευτικής καινοτομίας, με οφέλη τόσο για την επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα, αλλά κυρίως και για τους Έλληνες ασθενείς με σοβαρές ασθένειες. Στη DEMO κοιτάμε πάντα μπροστά με γνώμονα την εταιρική μας φιλοσοφία για καινοτομία με θετικό αποτύπωμα για όλους».

«Το πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης βιοομοειδών της DEMO, εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τη DEMO και την παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς για πρώτη φορά στη χώρα μας θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης και παραγωγής βιολογικών φαρμακευτικών προϊόντων σε βιομηχανική κλίμακα. Φάρμακα που θα δώσουν νέες προοπτικές σε ογκολογικές θεραπείες για πολλαπλό μυέλωμα αλλά και ένα εύρος καρκινικών νόσων» δήλωσε ο Group Director of Corporate Development κ. Βασίλης Παρετζόγλου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

DEMO: Η επένδυση στην Τρίπολη θέτει τα θεμέλια για επάρκεια σε φάρμακα

Γεωργιάδης: Ή θα οικοδομήσουμε ανταγωνιστική φαρμακοβιομηχανία ή θα βασιζόμαστε σε εφοδιαστικές αλυσίδες άλλων

Real estate: Μεγάλες επενδύσεις από ελληνικές φαρμακευτικές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News