Business & Finance Πέμπτη 23/02/2023, 15:35
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύσταση κοινωφελούς ιδρύματος για το Αιγαίο ανακοίνωσε ο Μ. Ηλιόπουλος

Σύσταση κοινωφελούς ιδρύματος για το Αιγαίο ανακοίνωσε ο Μ. Ηλιόπουλος

Την Σύσταση Ιδρύματος στο όνομα του πατέρα του Τάκη Ηλιοπούλου που έφυγε τον περασμένο Νοέμβριο από τη ζωή, ανακοίνωσε την Πέμπτη το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας της ακτοπλοϊκής Seajets, Μάριος Ηλιόπουλος.

Το ίδρυμα που προικοδοτείται αρχικά με 2 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Ηλιοπούλου αλλά και την ακτοπλοϊκή εταιρεία θα χρηματοδοτεί δράσεις για την υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και τον πολιτισμό – αθλητισμό στα νησιά του Αιγαίου. 

Ο εφοπλιστής εμφανώς συγκινημένος σε μια δημόσια εμφάνιση που μεταξύ άλλων είχε και ως στόχο την προβολή ενός ηγετικού προφίλ, μίλησε για τις αξίες που του έχει αφήσει ο πατέρας του και το έργο που θέλει να επιτελεί με την εταιρεία του στο Αιγαίο για το καλό των τοπικών κοινωνιών και της χώρας εν γενει.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα και ειδικότερα στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία με αφορμή την δωρεά του 1 εκατ. ευρώ για την στήριξη των σεισμόπληκτων και τη συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό εξωτερικών κι άλλους Τούρκους αξιωματούχους. 

Τι ειπε για τη MIG 

Όσον αφορά στην ανοιχτή αντιπαράθεση που έχει με την διοίκηση της MIG, η οποία σχεδιάζει την ανταλλαγή των μετοχών της ανταγωνιστριας του Ηλιόπουλου ακτοπλοϊκής Attica group με χρέη της ύψους 450 εκατ. ευρώ δήλωσε πως δεν ήταν ο κατάλληλος τόπος και χρόνος για να τοποθετηθεί. Πρόσθεσε, ωστόσο, «όταν έρθει η ώρα θα είμαι έτοιμος με την πανοπλία μου και θα μιλήσω. Δεν είμαι άνθρωπος που μασάει τα λόγια του». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις ωστόσο διέψευσε, εμμέσως πλην σαφώς, τα σχόλια για χρηματιστηριακά παιχνίδια σημειώνοντας: «Τα νησιά είναι κομμάτι του οράματος μας. Δεν κάνουμε χρηματιστηριακά παιχνίδια και λογιστικά παιχνίδια». Ακόμη, κατά τη διάρκεια των ερωταπαντήσεων δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τις ελληνικές τράπεζες αλλά και για την μόχλευση άλλων ακτοπλοϊκών. «Είμαστε η μόνη εταιρεία που και στην πανδημία δεν κλείσαμε. Εμείς δεν πήραμε ούτε ευρώ από τα δάνεια που δόθηκαν με κρατικές εγγυήσεις … Το μόνο που εισπράξαμε ήταν άρνηση ενώ άλλοι εκατομμύρια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δωρεά 1 εκατ. ευρώ από την SeaJets στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News