Business & Finance Τετάρτη 1/02/2023, 14:46
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΑΙΠΕΔ: Σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη ΛΑΡΚΟ

ΤΑΙΠΕΔ: Σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη ΛΑΡΚΟ

Στην κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός που διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου για τη μίσθωση του μεταλλευτικού εργοστασίου, των μεταλλείων και των σχετικών δικαιωμάτων εξόρυξης ιδιοκτησίας, τα οποία βρίσκονται υπό διαχείριση της ΛΑΡΚΟ. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το ταμείο προχώρησε στην τελική κατακύρωση του διαγωνισμού κατόπιν μη συνδρομής των προϋποθέσεων για την ενεργοποίηση της ρήτρας εκατέρωθεν πλειοδοσίας στον διαγωνισμό για τη μίσθωση των περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία βρίσκονται στη διαχείριση της ΛΑΡΚΟ και περιλαμβάνουν:

α) το μεταλλείο της Λάρυμνας, ήτοι τα μεταλλευτικά δικαιώματα και το μεταλλευτικό εργοστάσιο, εδαφικές εκτάσεις, και εκεί ευρισκόμενες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, και 
β) το μεταλλείο του Λουτσίου, ήτοι τα μεταλλευτικά δικαιώματα μαζί με εδαφικές εκτάσεις και τις εκεί ευρισκόμενες εγκαταστάσεις. 

Σημειώνεται ότι το σχήμα  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings είχε αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ για την πώληση των μεταλλείων της επιχείρησης.

Πάντως, όπως έχει γράψει το MR, τo οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής της ΛΑΡΚΟ δεν αναμένεται να γίνει πριν τις εκλογές. Ο επενδυτής κατά το νόμο θα αναλάβει εργοστάσιο και μεταλλεία ελεύθερα υποχρεώσεων και χωρίς εργαζομένους. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

ΤΑΙΠΕΔ: Το σχήμα ΓΕΚ Τέρνα – AD Holdings προτιμητέος επενδυτής για τη ΛΑΡΚΟ

ΤΑΙΠΕΔ: Μία προσφορά για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου Αττικής

Bloomberg: Το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε τους συμβούλους για το IPO του «Ελ. Βενιζέλος»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News