Business & Finance Πέμπτη 27/10/2022, 15:43
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέος γύρος ανταγωνιστικών προσφορών θα κρίνει την τύχη της ΛΑΡΚΟ

Νέος γύρος ανταγωνιστικών προσφορών θα κρίνει την τύχη της ΛΑΡΚΟ

Ένας ακόμη γύρος ανταγωνιστικών προσφορών θα κρίνει όπως φαίνεται το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, καθώς μετά από την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών στους δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται από τον ειδικό διαχειριστή και από το ΤΑΙΠΕΔ για τα λατομεία και το εργοστάσιο της επιχείρησης δεν υπήρξε ένας και μοναδικός διεκδικητής.

Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σήμερα στην αποσφράγιση της μοναδικής οικονομικής προσφοράς που κατατέθηκε από την κοινοπραξία των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings στον διαγωνισμό για το μεταλλείο της Λάρυμνας, και το μεταλλευτικό εργοστάσιο καθώς και για το μεταλλείο του Λουτσίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ είχε προχωρήσει και αυτός στην αποσφράγιση των προσφορών για τα μεταλλεία Ευβοίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Καστοριάς και άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Σε αυτό τον διαγωνισμό οι διεκδικητές ήταν δύο, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings και η ιρλανδική Commodity & Mining Insight Ireland, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε και την υψηλότερη προσφορά. 

Με την λογική του να υπάρξει ένας και μόνος νέος ιδιοκτήτης της ΛΑΚΡΟ, η αρχιτεκτονική της αποκρατικοποίησης δίνει το δικαίωμα σε όλους τους υποψήφιους να διεκδικήσουν και τα δύο περιουσιακά στοιχεία. Έτσι, η Commodity & Mining Insight έχει το δικαίωμα να καταθέσει προσφορά και για τα περιουσιακά στοιχεία που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και η κοινοπραξία να βελτιώσει την προσφορά της στον διαγωνισμό του Ειδικού Διαχειριστή. Τις σχετικές αποφάσεις θα τις πάρουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ μετά την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς που κατέθεσε η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-AD Holdings AG ανακοίνωσε πως «θα ενημερώσει άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την οικονομική προσφορά του κοινοπρακτικού σχήματος, προκειμένου να λάβει την έγκρισή τους και να προχωρήσει στην ανακήρυξη προτιμητέου επενδυτή και την ενεργοποίηση της διαδικασίας εκατέρωθεν πλειοδοσίας, εφόσον απαιτηθεί».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

ΛΑΡΚΟ: Αποσφραγίστηκε η προσφορά για τα μεταλλεία Λάρυμνας, Λουτσίου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News