Business & Finance Δευτέρα 30/01/2023, 12:36
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Uber: Πού θέλουν να πάνε οι περισσότεροι επιβάτες ταξί

Uber: Πού θέλουν να πάνε οι περισσότεροι επιβάτες ταξί

Κατά 106% αυξήθηκαν οι οδηγοί που συνεργάστηκαν με την εφαρμογή Uber το 2022 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι οι τρεις πιο επιλεγμένοι προορισμοί στην Αθήνα κατά την περασμένη χρονιά ήταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το λιμάνι του Πειραιά και το Σύνταγμα  στο κέντρο της πόλης. 

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το Grand Hotel Palace και το Macedonia Palace Hotel βρέθηκαν στην τριάδα των υψηλότερων προτιμήσεων των επιβατών της εφαρμογής Uber στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του 2022. 

Παρά το γεγονός ότι οι δημοφιλέστερες διαδρομές είναι κυρίως τουριστικές τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Uber μιλούν για στροφή και των Ελλήνων επιβατών προς την εφαρμογή, καθώς αυτοί ήταν αυξημένοι κατά 450% την περασμένη χρονιά σε σύγκριση με το 2019. 

Η μεγαλύτερη διαδρομή που διανύθηκε μέσω της εφαρμογής ήταν ο γύρος της Πελοποννήσου που άγγιξε τα 763 χιλιόμετρα. Ο πιο δραστήριος οδηγός της εφαρμογής Uber εκτέλεσε κατά τη διάρκεια του 2022 συνολικά 5.171 διαδρομές.

Συνολικά το 2022 διανύθηκαν σχεδόν 1 εκατ. χιλιόμετρα ενώ καταγράφηκε άνοιγμα της εφαρμογής συνολικά 5,8 εκατ. φορές μέσα στο 2022. 

Η Uber έχει ήδη ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα που λαμβάνει προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια της εφαρμογής, λανσάροντας τη νέα λειτουργία Safety Check–Up. Πρόκειται για μια κορυφαία λειτουργία, που ενθαρρύνει τους επιβάτες μέσω του Safety Check-Up να ολοκληρώσουν το προφίλ ασφαλείας τους ενεργοποιώντας τις νέες λειτουργίες «Αξιόπιστες Επαφές» (Trusted Contacts), «Επαλήθευση PIN» (PIN verification) και «Έλεγχος Διαδρομής» (RideCheck) εντός της εφαρμογής.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS