Business & Finance Πέμπτη 12/01/2023, 21:26
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Ομάδα Ransomware με διασυνδέσεις στη Ρωσία πίσω από το περιστατικό της Royal Mail

Βρετανία: Ομάδα Ransomware με διασυνδέσεις στη Ρωσία πίσω από το περιστατικό της Royal Mail

Ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο που οδήγησε σε σοβαρή διαταραχή των διεθνών εξαγωγικών υπηρεσιών της Royal Mail προκλήθηκε από την Lockbit, μια ομάδα ransomware η οποία, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς σε θέματα κυβερνοασφάλειας, έχει μέλη στη Ρωσία, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Η Royal Mail, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταχυδρομείων και δεμάτων στον κόσμο που εξυπηρετεί χιλιάδες επιχειρήσεις, εξακολουθούσε να μην μπορεί να αποστείλει αντικείμενα σε υπερπόντιους προορισμούς από την Πέμπτη, σύμφωνα με ενημέρωση στον ιστότοπό της μετά το περιστατικό, το οποίο ανέφερε την Τετάρτη.

Για να αποφευχθεί η συσσώρευση αντικειμένων που προορίζονται για το εξωτερικό, η βρετανική ταχυδρομική εταιρεία, η οποία αποτελεί μέρος της εταιρείας International Distributions Services, συνέστησε στους πελάτες της να μην αποστέλλουν διεθνή εξαγωγικά αντικείμενα μέχρι νεωτέρας.

Η Royal Mail, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Telegraph, δήλωσε νωρίτερα ότι έχει προσλάβει εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και έχει ενημερώσει τις αρχές ασφαλείας καθώς ερευνά το περιστατικό.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών της Βρετανίας δήλωσε ότι θα προβεί σε έρευνες, ενώ το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο δήλωσε ότι συνεργάζεται με την εταιρεία και την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος για να κατανοήσει πλήρως τον αντίκτυπο.

Η Lockbit, η οποία, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς σε θέματα κυβερνοασφάλειας, έχει μέλη στη Ρωσία, ισχυρίστηκε επίσης ότι επιτέθηκε σε μια γαλλική εταιρεία καλλυντικών με την ονομασία Nuxe, ανέφερε η εφημερίδα Le Parisien την Πέμπτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News