Business & Finance Τετάρτη 11/01/2023, 20:25
BUSINESS & FINANCE

Διακοπή των εξαγωγικών υπηρεσιών της Royal Mail μετά από «περιστατικό στον κυβερνοχώρο»

Διακοπή των εξαγωγικών υπηρεσιών της Royal Mail μετά από «περιστατικό στον κυβερνοχώρο»

Η βρετανική Royal Mail δήλωσε την Τετάρτη ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στις διεθνείς εξαγωγικές υπηρεσίες της μετά από αυτό που περιέγραψε ως «περιστατικό στον κυβερνοχώρο».

«Δεν είμαστε προσωρινά σε θέση να αποστέλλουμε αντικείμενα σε υπερπόντιους προορισμούς», ανέφερε η Royal Mail, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταχυδρομείων και δεμάτων στον κόσμο, στην ιστοσελίδα της.

Συνέστησε στους πελάτες της να κρατήσουν προσωρινά τυχόν ταχυδρομικά αντικείμενα που θα πρέπει να αποσταλούν στο εξωτερικό όσο εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος. Η εταιρεία αναφέρει ότι χιλιάδες επιχειρήσεις τη χρησιμοποιούν για εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.

Η Royal Mail, που αποτελεί μέρος της International Distributions Services Plc, δήλωσε ότι συνεργάζεται με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για τη διερεύνηση του περιστατικού και ότι το ανέφερε επίσης στις ρυθμιστικές αρχές και στις αρχές ασφαλείας.

Η βρετανική αρχή προστασίας δεδομένων, το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών, δήλωσε ότι η Royal Mail την ενημέρωσε για το περιστατικό και ότι θα διεξάγει έρευνες.

Η 507 ετών Royal Mail, η οποία ιδιωτικοποιήθηκε το 2013, είχε μια δύσκολη χρονιά πέρυσι, χάνοντας εκατομμύρια λίρες λόγω του χαμηλότερου όγκου αλληλογραφίας και χτυπημένη από μια σειρά απεργιών του προσωπικού σε μια μακροχρόνια διαμάχη για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Η Ένωση Εργαζομένων στην Επικοινωνία (CWU), η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 115.000 ταχυδρομικούς υπαλλήλους στη Royal Mail, σχεδιάζει περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις στη συνεχιζόμενη διαμάχη, με νέα ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί αργότερα αυτό το μήνα.

Το «περιστατικό στον κυβερνοχώρο» είναι το πιο πρόσφατο σε έναν αυξανόμενο κατάλογο γεγονότων υψηλού προφίλ στον κυβερνοχώρο στη Βρετανία.

Οι λογαριασμοί Twitter τουλάχιστον δύο ανώτερων υπουργών της κυβέρνησης φαίνεται να έχουν παραβιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η εφημερίδα Guardian δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε πληγεί από ένα «σοβαρό περιστατικό πληροφορικής» που πιστεύεται ότι ήταν επίθεση ransomware.

Η Royal Mail δήλωσε ότι οι υπηρεσίες εισαγωγής της παρέμειναν λειτουργικές, αν και με μικρές καθυστερήσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News