BUSINESS & FINANCE

Societe Generale: Βλέπει αναβάθμιση-έκπληξη στην επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου

Societe Generale: Βλέπει αναβάθμιση-έκπληξη στην επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Fitch στο πρώτο review για το 2023, στις 27 Ιανουαρίου, περιμένει η Societe Generale. Μάλιστα, ο γαλλικός επενδυτικός οίκος ποντάρει στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας ακόμα και πριν από τις εκλογές και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η SocGen περιμένει ότι η Fitch θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στο ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές στις 27 Ιανουαρίου.

Και χαρακτηρίζει «εύλογες» τις πιθανότητες μιας έκπληξης από την S&P στις 21 Απριλίου, με αναβάθμιση της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, ακόμα και πριν από τις εκλογές.

Societe Generale: Βλέπει αναβάθμιση-έκπληξη στην επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου-1

Στο πλαίσιο αυτό, η Societe Generale συστήνει στους πελάτες της να αγοράσουν τα ελληνικά 10ετή ομόλογα, έναντι των αντίστοιχων ιταλικών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αναλυτές, τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να προσφέρουν καλή σχέση ρίσκου/ανταμοιβής. Με το spread των ελληνικών 10ετών έναντι των αντίστοιχων ιταλικών περίπου στις 24 μονάδες βάσης, ο οίκος εντοπίζει ένα καλό σημείο εισόδου για τους επενδυτές που δεν μπήκαν στο trade αυτό στα τέλη του Νοεμβρίου.

Ο στόχος της Societe Generale για το spread είναι στις -10 μονάδες βάσης.

Όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες του 2023 για την ελληνική αξιολόγηση

H Fitch, η οποία σήμερα αξιολογεί την Ελλάδα στο ΒΒ με θετικές προοπτικές, πρόκειται να πραγματοποιήσει reviews της ελληνικής αξιολόγησης στις 27 Ιανουαρίου, στις 9 Ιουνίου και την 1η Δεκεμβρίου.

H S&P, που δίνει αξιολόγηση ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές (ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα), θα «ασχοληθεί» με την Ελλάδα την 21η Απριλίου και την 20η Οκτωβρίου.

Η Moody’s τοποθετεί την Ελλάδα στο Ba3 με σταθερές προοπτικές και πρόκειται να εξετάσει την αξιολόγηση αυτή στις 17 Μαρτίου και στις 15 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, η DBRS, η οποία αξιολογεί την Ελλάδα στο ΒΒ (high), έχει προγραμματίσει reviews για τις 10 Μαρτίου και 8 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: 

Επενδυτική βαθμίδα τον Οκτώβριο; Όλες οι ημερομηνίες και οι προβλέψεις

Scope στο MR: Η επενδυτική βαθμίδα περνά μέσα από τις εκλογές – Οι ημερομηνίες, οι ανησυχίες

Ο εθνικός στόχος της επενδυτικής βαθμίδας – Τα 8 σενάρια βιωσιμότητας του χρέους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News