Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 21:48
ΒUSINESS & FINANCE

Linde: Αποχωρεί από το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης – Πλήγμα για το DAX

Linde: Αποχωρεί από το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης – Πλήγμα για το DAX

Η Linde σχεδιάζει να διαγραφεί από το χρηματιστήριο αξιών της Φρανκφούρτης σε μία κίνηση που θα κάνει το δείκτη DAX του γερμανικού χρηματιστηρίου να χάσει την εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία. 

Ο μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος βιομηχανικού αερίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μετά από ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επενδυτές έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τη διπλή εγγραφή του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και της Φρανκφούρτης. Η Linde έχει συσταθεί στη Γερμανία, όμως έχει πραγματοποιήσει διπλή δημόσια εγγραφή πριν από τέσσερα έτη όταν συγχωνεύθηκε με την αμερικανική ανταγωνίστριά της την Praxair. 

Με κεφαλαιοποίηση της τάξης των 145 δισ.ευρώ, η διαγραφή της εταιρείας θα επιφέρει καίριο πλήγμα στο status quo της Φρανκφούρτης ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου. 

Το μέγεθος της εταιρείας σημαίνει ότι όταν οι μετοχές της παρουσιάζουν καλύτερη επίδοση από τον ίδιο το δείκτη, συνήθως ξεπερνά τη συνολική αξία των μελών του Dax, αναγκάζοντας τα επενδυτικά που ακολουθούν την πορεία του DAX να πωλούν μετοχές τους. 

Ο Sanjiv Lamba, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι η απόφαση δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στη δέσμευσή της απέναντι στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι «είμαστε πολύ υπερήφανοι για την πλούσια ιστορία μας και την ισχυρή παρουσία μας σε ολόκληρη τον κόσμο». Η απόφασή μας, συμπλήρωσε, θα μειώσει απλά τον αριθμό των χρηματιστηρίων στα οποία διαπραγματεύεται η μετοχή της Linde. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News