Business & Finance Τετάρτη 12/10/2022, 22:38
BUSINESS & FINANCE

Πύραυλοι έπληξαν το κοίτασμα φυσικού αερίου Χορ Μορ στο ιρακινό Κουρδιστάν

Πύραυλοι έπληξαν το κοίτασμα φυσικού αερίου Χορ Μορ στο ιρακινό Κουρδιστάν

Πύραυλοι χτύπησαν σήμερα το κοίτασμα φυσικού αερίου Χορ Μορ που βρίσκεται στην περιοχή Sulaimaniya του βόρειου Ιράκ (και η οποία είχε δεχθεί επίθεση και στο παρελθόν), σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Ειδικότερα, όπως δήλωσαν πηγές ασφαλείας και τοπικές κουρδικές πηγές, τουλάχιστον οκτώ πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο κοίτασμα φυσικού αερίου Χορ Μορ στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ την Τετάρτη, αλλά η επίθεση δεν είχε θύματα ούτε επηρέασε τις επιχειρήσεις.

«Η επίθεση δεν είχε θύματα και η επιχείρηση είναι κανονική εντός του πεδίου. Οι έρευνες συνεχίζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Lawk Ghafuri, εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο Twitter.

«Τώρα ακούμε τέσσερις ή πέντε όλμους. Δεν υπάρχουν ζημιές ή θύματα», δήλωσε μια πηγή της βιομηχανίας μέσα στο κοίτασμα Χορ Μορ.

Η Κοινοπραξία Pearl, η ενεργειακή εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Dana Gas και η θυγατρική της, Crescent Petroleum, έχουν τα δικαιώματα για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Χορ Μορ και Σεμσεμάλ, δύο από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ιράκ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News