Business & Finance Δευτέρα 28/12/2020, 16:30
BUSINESS & FINANCE

Ο δημιουργός του Google Maps προωθεί νέα επαναστατική τεχνολογία με έδρα την Ελλάδα

Ο δημιουργός του Google Maps προωθεί νέα επαναστατική τεχνολογία με έδρα την Ελλάδα

Ζευγάρι στη ζωή και στη δουλειά. Εκείνος Δανός, ένας από τους πιο επιτυχημένους μηχανικούς λογισμικού στον κόσμο. Εκείνη Ελληνίδα, δύναμη της φύσης, με νέες ιδέες και μεσογειακό ταμπεραμέντο σε κάθε της βήμα. Εκείνος βάζει την τεχνολογική λογική, εκείνη το πάθος για νέα πράγματα.  

Ο Λαρς Ράσμουσεν ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Είχαν μαζί με τον αδελφό του την καταπληκτική ιδέα να «προσαρμόσουν» τον χάρτη όλου του πλανήτη σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Δημιούργησαν έτσι ένα από τα πιο γνωστά και ευκολόχρηστα app στον κόσμο. Αυτό που σήμερα ξέρουμε ως Google maps. Δεν έγινε δισεκατομμυριούχος, όπως άλλοι με λιγότερο πρωτοποριακές ιδέες. Γιατί η τεχνολογία των τηλεφώνων δεν είχε προχωρήσει αρκετά ώστε να μπορεί να ενσωματώσει κανείς τους χάρτες της Google στο κινητό του τηλέφωνο.

Τα smartphones, που ήρθαν μερικά χρόνια αργότερα, απογείωσαν την εφαρμογή, την οποία όλοι μας πλέον χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. Τώρα, η Ελομίδα Βισβίκη και ο Λαρς, οι οποίοι ζούσαν για χρόνια στο Λονδίνο και μετά στη Νέα Υόρκη, μετακομίζουν μαζί με την ομάδα των συνεργατών τους στην Ελλάδα. Και έχουν ρίξει όλες τους τις δυνάμεις σε μια νέα τεχνολογία που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Προσαρμόζει τη μουσική που ακούς στη διάθεσή σου. Αν είσαι στα «κάτω σου» θα σου παίζει το «Satisfaction» των Rolling Stones σε ατμόσφαιρα μπλουζ. Και αν τρέχεις στον διάδρομο, θα σου «διασκευάζει» το «When a man loves a woman» στον ρυθμό του σπριντ σου. 

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησαν στον Νότη Παπαδόπουλο στην Καθημερινή. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News