Business & Finance Δευτέρα 28/12/2020, 16:15
BUSINESS & FINANCE

Commerzbank: Στα 610 εκατ. ευρώ το κόστος μείωσης των θέσεων εργασίας

Commerzbank: Στα 610 εκατ. ευρώ το κόστος μείωσης των θέσεων εργασίας

Στα 610 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος αναδιάρθρωσης της Commerzbank, μετά τη συμφωνία διοίκησης – συνδικαλιστών για το μέγεθος και το εύρος του προγράμματος μείωσης των θέσεων εργασίας.

Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση 2.300 θέσεων εργασίας από το 2021 έως το 2024, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για την αναδιάρθρωση του Ομίλου αναμένονται στο α’ τρίμηνο, όταν και οριστικοποιηθεί το επίμαχο σχέδιο.

Το κόστος των 610 εκατ. ευρώ, σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ήδη εξασθενημένη κερδοφορία της Commerzbank, η οποία έχει πληγεί σημαντικά από τον υψηλό μέγεθος των προβλέψεων, ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η γερμανική τράπεζα, εξάλλου, βρίσκεται σ’ ένα μεταβατικό στάδιο, καθώς επιχειρεί να περιορίσει τις – εκτός τραπεζικής-δραστηριότητές της, να αποχωρήσει από ζημιογόνες αγορές και κλάδους, και να επιστρέψει σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.

Από την 1η Ιανουαρίου δε, ο Μάνφρεντ Κνοφ, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Deutsche Bank, θα αναλάβει καθήκοντα νέου εκτελεστικού διευθυντή, οριστικοποιώντας και το τελικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News