Business & Finance Δευτέρα 20/09/2021, 15:10
BUSINESS & FINANCE

Κανάρια Νησιά: Τουρισμός στις στάχτες του ηφαιστείου

Κανάρια Νησιά: Τουρισμός στις στάχτες του ηφαιστείου

Έντονες επικρίσεις δέχεται η υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, αφότου δήλωσε ότι η καταστροφική έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Λα Πάλμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ατραξιόν, για να προσελκύσει τουρίστες στα Κανάρια Νησιά. 

Περίπου 5.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν έπειτα από την έκρηξη στην περιοχή Cumbre Vieja. 

Η υπουργός Τουρισμού, Reyes Maroto, δήλωσε πως η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τους τουρίστες που ήδη βρίσκονται στο Λα Πάλμα ή σκόπευαν να το επισκεφτούν, ότι το νησί είναι ασφαλές, παρά την έκρηξη του ηφαιστείου, η οποία άρχισε το απόγευμα της Κυριακής. 

«Παρέχουμε πληροφορίες, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να ταξιδέψουν στο νησί και να βιώσουν κάτι αδιαμφισβήτητα πρωτοφανές από κοντά. Αυτές οι πληροφορίες θα ενημερώνουν τους τουρίστες ότι το νησί είναι ανοικτό και εάν το ξενοδοχείο τους έχει επηρεαστεί, ώστε να μείνουν αλλού και να απολαύσουν τις διακοπές τους», είπε. 

«Μπορούμε επίσης να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτό το αξιοθέατο ώστε πολλοί τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν όσα έφερε η φύση στο Λα Πάλμα να μπορέσουν να το κάνουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», πρόσθεσε η Maroto. 

Όταν τη ρώτησαν εάν το Λα Πάλμα θα μπορούσε να γίνει ένας προορισμός του ηφαιστειακού τουρισμού, η υπουργός απάντησε ότι το νησί «έχει ένα ηφαιστειακό κομμάτι σε αυτά που προσφέρει στους τουρίστες και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα αξιοθέατο το οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε». 

«Υπουργέ, αυτό είναι ανάρμοστο! Υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους», της απάντησε ο εκπρόσωπος τουρισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος. 

«Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι η υπουργός τα είπε αυτά ενώ χιλιάδες άνθρωποι χάνουν όσα έχουν;», έγραψε στο Twitter ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Teodoro García Egea.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περίπου 100 κατοικίες έχουν καταστραφεί λόγω της έκρηξης, αλλά δεν υπάρχουν θύματα. 

Η τελευταία φορά που είχε εκραγεί το ηφαίστειο αυτό ήταν το 1971, όταν ένας άνδρας σκοτώθηκε καθώς τραβούσε φωτογραφίες κοντά στα ποτάμια της λάβας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News