Business & Finance Δευτέρα 13/09/2021, 16:06
BUSINESS & FINANCE

Στροφή στα ψηφιακά εισιτήρια παγκοσμίως – 200% ανάπτυξη του κλάδου μέχρι το 2022

Στροφή στα ψηφιακά εισιτήρια παγκοσμίως – 200% ανάπτυξη του κλάδου μέχρι το 2022

Ταχύτατη θα είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών εισιτηρίων παγκοσμίως, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Juniper Research, η οποία προβλέπει ότι μέχρι το 2022 οι συναλλαγές με ψηφιακά εισιτήρια θα ξεπεράσουν τα 32 δισεκατομμύρια, ενώ το 2020 ανήλθαν σε μόλις 12,7 δισεκατομμύρια. Η εκτίναξη της σχετικής αγοράς οφείλεται εν μέρει λόγω της χαλάρωσης των περιορισμών στα ταξίδια μετά τα lockdowns του περασμένου χειμώνα, καθώς και την μερική επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία, η οποία θα δώσει ώθηση στην αγορά εισιτηρίων για ΜΜΜ.

Η έρευνα της Juniper Research τονίζει ωστόσο ότι ο κλάδος της αεροπλοΐας θα εξακολουθήσει να αποτελεί βαρίδι στην αγορά ψηφιακών εισιτηρίων, αφού αφενός η αγορά αεροπορικών εισιτηρίων ήταν ήδη σε μεγάλο βαθμό ψηφιοποιημένη και πριν την επέλαση της πανδημίας, αφετέρου πολλές αεροπορικές έχουν δεχθεί ισχυρά πλήγματα ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων. Επίσης, πολλοί δεν επιλέγουν τα αεροπλάνα για τη μετακίνησή τους λόγω φόβων για την υγεία τους.

Η έρευνα αναμένει πως η πανδημία θα επιφέρει μόνιμη μεταβολή στις καταναλωτικές συνήθειες και συνεπώς θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της χρήσης ανέπαφων πληρωμών. Ειδικότερα, τα εισιτήρια που εκδίδονται ανέπαφα, αναμένεται πως θα αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο του 23% του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών ψηφιακών εισιτηρίων μέχρι το 2026, σε σύγκριση με μόλις 10% το 2019. Συνολικά, οι ανέπαφες συναλλαγές εισιτηρίων θα ενισχυθούν από 1,7 δισ. το 2020 στα 5,25 δισ. μέχρι το 2022, καταγράφοντας συνεπώς ανάπτυξη της τάξης του 200%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα της Juniper Research προτείνει τις αρμόδιες αρχές και στελέχη του κλάδου των μεταφορών να εστιάσουν στις ανέπαφες υπηρεσίες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των καταναλωτών, όσο ο σχετικός χώρος επιστρέφει σταδιακά στις συνθήκες που επικρατούσαν πριν την επέλαση της πανδημίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News